Λίστα με μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στη Γιάλοβα… Λίστα με μέρη που πρέπει να δείτε και πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γιάλοβα

Λίστα με μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στη Γιάλοβα… Λίστα με μέρη που πρέπει να δείτε και πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γιάλοβα

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Λίστα με μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στη Γιάλοβα... Λίστα με μέρη που πρέπει να δείτε και πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γιάλοβα


Λίστα με μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στη Γιάλοβα… Λίστα με μέρη που πρέπει να δείτε και πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γιάλοβα

1) Παλάτι με τα πόδια

Είναι η βίλα όπου έμεινε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτό το κάστρο έχει μια σημαντική και γνωστή ιστορία. Αποφασίστηκε να χτιστεί μια βίλα για να μείνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αφού χτιστεί πλήρως, ένα δέντρο φυτρώνει δίπλα του. Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που δεν θέλει να κοπεί αυτό το δέντρο, θέλει το κάστρο να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία με σιδηροδρομικό σύστημα. Χρησιμοποιώντας το σιδηροδρομικό σύστημα, αυτό το περίπτερο μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη θέση χωρίς να καταστραφεί το δέντρο. Από εδώ και πέρα ​​το όνομά του παραμένει «The Walking Fairy». Σήμερα, το Walking Mansion είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ιστορικά μέρη αυτής της πόλης. Λόγω της ιστορίας του, το Walking Mansion είναι ένα από τα ενδιαφέροντα μέρη για τους επισκέπτες.

2) Κάστρο Elmalık

Είναι ένα ιστορικό κάστρο του οποίου η ακριβής κατασκευή είναι άγνωστη. Αυτό το κάστρο φαίνεται μόνο από τη θάλασσα του Μαρμαρά. Χτίστηκε με θέα τη Μαύρη Εκκλησία που βρίσκεται εδώ. Επομένως, δεν είναι γνωστό ποιος ακριβώς το κατασκεύασε. Το κάστρο Elmalık διατηρεί ακόμα τη μυστηριώδη ατμόσφαιρά του. Το κάστρο Elmalık, που βρίσκεται στο Bahçetepe, πιστεύεται ότι χτίστηκε για να ελέγχει τους δρόμους που περνούν από εδώ. Αυτό είναι ένα πολύ κατάλληλο μέρος για πεζοπορία. Είναι ένα μέρος που προτιμούν όσοι αγαπούν την πεζοπορία στη Γιάλοβα.

3) Πέτρινο γεφύρι

Το πέτρινο γεφύρι είναι ένα γεφύρι που έδωσε τη γεύση του στο μέρος που βρίσκεται. Η ιστορία της πέτρινης γέφυρας, η οποία είναι μια πολύ ιστορική γέφυρα, πιστεύεται ότι είναι πάνω από 400 χρόνια. Το πέτρινο γεφύρι κατάφερε να διατηρήσει ολόκληρη την ταυτότητά του μέχρι σήμερα και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Η ιστορική πέτρινη γέφυρα πάνω από το ρέμα Kılıç ήταν χτισμένη από πελεκητή πέτρα. Αυτή η ιστορική πέτρινη γέφυρα, που πιστεύεται ότι χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη για τους επισκέπτες. Αυτή η ιστορική πέτρινη γέφυρα είναι μια προστατευόμενη και τακτικά συντηρημένη γέφυρα.

4) Υπαίθριο μουσείο

Το υπαίθριο μουσείο έχει ιστορία ακριβώς 6 χιλιάδων ετών. Όλα τα ιστορικά αντικείμενα που βρέθηκαν στη Γιάλοβα εκτίθενται εδώ. Αυτό το υπαίθριο μουσείο, ένα από τα παλαιότερα υπαίθρια μουσεία στην Τουρκία, άνοιξε το Υπουργείο Πολιτισμού. Εκτίθενται επίσης ανασκαφές και αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν στην περιοχή. Αυτό το υπαίθριο μουσείο, ένα από τα πιο ιστορικά μέρη στην πόλη Yalov, είναι γνωστό ότι εκθέτει επίσης ερείπια από τη ρωμαϊκή και την οθωμανική περίοδο.

5) Μαύρη εκκλησία

Είναι μια μαύρη εκκλησία που βρίσκεται στην πρωτεύουσα 1. Είναι γνωστό ότι η μαύρη εκκλησία χτίστηκε τον 5ο ή 6ο αιώνα. Η Μαύρη Εκκλησία χρησιμοποιήθηκε ως τόπος λατρείας κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Χτίστηκε με θρυμματισμένη πέτρα και κόκκινο τούβλο. Ακριβώς πάνω από αυτή την εκκλησία βρίσκεται ένας ελληνικός σταυρός. Η Μαύρη Εκκλησία είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στη Γιάλοβα. Όταν χτίστηκε για πρώτη φορά, αυτό το μέρος χρησιμοποιήθηκε ιστορικά ως λουτρό. Χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως εκκλησία από τον 9ο αιώνα. Η Μαύρη Εκκλησία είναι ένα προστατευμένο μέρος.

6) Το κάστρο του Ατατούρκ

Το Κάστρο Ατατούρκ είναι το κάστρο όπου έμεινε ο Ατατούρκ. Ο Ατατούρκ έχει τρία σπίτια σε αυτή την πόλη. Ένα από αυτά τα σπίτια είναι η βίλα του Ατατούρκ. Το Κάστρο Ατατούρκ είναι ένα μέρος με ιαματικά νερά. Αυτό το κάστρο, που περιέχει και ιαματικά νερά, είναι επισκέψιμο και σήμερα. Το Κάστρο Ατατούρκ έχει πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Χτίστηκε το 1929 μετά από αίτημα του Ατατούρκ. Έχει ακριβώς τρεις αίθουσες και δέκα δωμάτια.

7) Οροπέδιο Ντελμέκα

Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε λίγο για τα φυσικά μέρη αυτής της πόλης. Το Delmece Plateau είναι ένα οροπέδιο στην περιοχή Çınarcık της Yalova. Αυτό το οροπέδιο Delmece, που ανήκει στην πόλη Teşvikiye, έχει ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Ως εκ τούτου, η μεταφορά είναι εξαιρετικά εύκολη. Το οροπέδιο Delmeće προσελκύει την προσοχή με τη φυσική του ομορφιά. Εδώ είναι επίσης δυνατοί περίπατοι στη φύση και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.