Μια μοναδική λίμνη στον κόσμο

Μια μοναδική λίμνη στον κόσμο

28 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Μια μοναδική λίμνη στον κόσμο


Η λίμνη Otlukbeli, η οποία είναι μια λίμνη τραβερτίνη που σχηματίζεται από μεταλλικά νερά, αξίζει το όνομα «μνημείο της φύσης» με αυτή την ιδιότητα. Η λίμνη αυτή, που διαφέρει σε χαρακτηριστικά από άλλες λίμνες της χώρας μας, την επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η λίμνη Otlukbeli τραβάει την προσοχή με το κόκκινο χρώμα και την υπέροχη θέα της.

Μια μοναδική λίμνη στον κόσμο

Ενημερώνοντας όσους επισκέπτονται τη λίμνη Otlukbeli, οι ντόπιοι έδωσαν τις ακόλουθες πληροφορίες για τη λίμνη, η οποία απέχει 7 χιλιόμετρα από το Otlukbeli:

«Η επιφάνεια της λίμνης Otlukbeli, η οποία βρίσκεται στα 1.885 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι περίπου 7.500 τετραγωνικά μέτρα. Το βάθος της λίμνης είναι 20 μέτρα, το μήκος κυμαίνεται μεταξύ 150-160 μέτρα και το πλάτος κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 μέτρα ανάλογα με την εποχή. Υπάρχει πολύ μεταλλικό νερό στη λίμνη που σχηματίζεται από το σετ. Η λίμνη Otlukbeli, η μόνη λίμνη τραβερτίνης στον κόσμο που σχηματίζεται από μεταλλικά νερά και όχι από καρστικές πηγές, κηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή και χαρακτηρίστηκε «φυσικό μνημείο» με απόφαση της Επιτροπής Διατήρησης Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς. του Ερζερούμ με τον αριθμό 612. Αυτή η λίμνη, η οποία είναι επιφάνεια που περιγράφεται ως «μικρή», σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της είναι αρκετά μεγάλη. Και μεταλλικά νερά, θειούχα νερά και γλυκό νερό που τροφοδοτείται από το ρέμα αναμειγνύονται στη λίμνη. Λέγεται ότι το μεταλλικό νερό της λίμνης είναι ευεργετικό για τη θεραπεία καταγμάτων, εξαρθρώσεων και γυναικολογικών παθήσεων, ιδιαίτερα των ρευματικών παθήσεων».

Μια μοναδική λίμνη στον κόσμο