Ποια είναι τα μέρη για επίσκεψη στη Θράκη;  Ιστορικές και φυσικές ομορφιές της Θράκης…

Ποια είναι τα μέρη για επίσκεψη στη Θράκη; Ιστορικές και φυσικές ομορφιές της Θράκης…

25 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Ποια είναι τα μέρη για επίσκεψη στη Θράκη;  Ιστορικές και φυσικές ομορφιές της Θράκης...


Ποια είναι τα μέρη για επίσκεψη στη Θράκη;

1) Σπήλαιο Dupniš

Το σπήλαιο Dupnisa είναι ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Θράκης. Η ακριβής ιστορία του πηγαίνει πίσω 180 εκατομμύρια χρόνια. Το σπήλαιο Dupniška είναι ένα από τα μέρη που επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι τουρίστες. Η ακριβής προέλευση του σπηλαίου Dupnisa χρονολογείται από την αρχαιότητα. Το συνολικό μήκος του σπηλαίου Dupniša είναι κοντά στα 3000 μέτρα.

Αυτό το σπήλαιο, που περιέχει πλούσιες πέτρες, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στη Θράκη. Το σπήλαιο Dupnis, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα σπήλαια που προτιμούν όσοι ταξιδεύουν στη Θράκη, είναι γνωστό ότι βρίσκεται στα 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Υπάρχουν επίσης πέτρινες πισίνες μέσα στο σπήλαιο Dupniš.

2) Κάστρο Ενέζ

Είναι ένα από τα ιστορικά κάστρα της Θράκης. Το Κάστρο Enez είναι επίσης πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Για το λόγο αυτό, είναι ένα από τα πρώτα μέρη που επισκέφθηκαν επισκέπτες από την Κωνσταντινούπολη. Το Κάστρο Enez είναι ένα από τα πιο διάσημα κάστρα.

Η ακριβής ημερομηνία κατασκευής δεν είναι σαφώς γνωστή. Είναι γνωστό ότι το κάστρο Enez χτίστηκε την εποχή της Γένοβας. Το κάστρο αυτό χρησιμοποιήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο. Στην περιοχή βρίσκονται και κάποια τεχνουργήματα της βυζαντινής περιόδου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία από κοντά επισκεπτόμενοι το Κάστρο Enez.

3) Σελιμίγια τζαμί

Το Τζαμί Selimiye βρίσκεται στην Αδριανούπολη. Αυτό το ιστορικό τζαμί στην Αδριανούπολη χτίστηκε από τον Μιμάρ Σινάν. Το Τζαμί Σελιμιγιέ, ένα ιστορικό τζαμί που ο Μιμάρ Σινάν ονόμασε «το αριστούργημά μου», κατάφερε επίσης να συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό το ιστορικό τζαμί, χτισμένο από τον Σελίμ Β’ και αρχιτεκτονική του Μιμάρ Σινάν, είναι σήμερα το πιο διάσημο τζαμί στη Θράκη. Το Τζαμί Selimiye, χτισμένο με όμορφα διακοσμητικά πλακάκια, είναι ένα τζαμί του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1575.

4) Kıyıköy

Είναι ένα χωριό που βρίσκεται στη Θράκη. Το Kıyıköy είναι ένα χωριό με μια πολύ όμορφη πόλη. Οι αλιευτικές δραστηριότητες είναι αρκετά συνηθισμένες στο Kıyıköy, γνωστό ως η ψαροχώρι. Περιλαμβάνει επίσης το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Η ιστορία του μοναστηριού που χτίστηκε εδώ χρονολογείται από το έτος 527. Υπάρχουν πολλά ξύλινα σπίτια στο Kıyıköy, τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν πολύ παλιά ιστορία. Η παραλία Κάστρο στο Kıyıköy είναι επίσης μια από τις πιο διάσημες παραλίες.

5) Αινείας

Είναι μια από τις πιο όμορφες συνοικίες της Αδριανούπολης. Βρίσκεται ακριβώς 285 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη. Το Enez βρίσκεται 170 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αδριανούπολης, πολύ κοντά στα ελληνικά σύνορα. Υπάρχουν παραλίες στο Enez, και από εδώ μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στη θάλασσα. Υπάρχει επίσης ένα ιστορικό κάστρο στο Enez, το οποίο είναι μια εξαιρετικά ήσυχη παραλία. Περιέχει τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης.

Ιστορικές και φυσικές ομορφιές της Θράκης

1) Uçmakdere

Είναι μια φυσική ομορφιά που βρίσκεται στη Θράκη. Το Uçmakdere είναι ιδανικό για κάμπινγκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Το κάμπινγκ στο Uçmakdere είναι εντελώς δωρεάν. Εδώ μπορείτε να δείτε πολλούς κατασκηνωτές, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Το Uçmakdere βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Γκάνος και έχει μια πολύ όμορφη και μοναδική θέα. Βρίσκεται στο Uçmakdere Şarköy. Δεδομένου ότι είναι πολύ εύκολο να φτάσετε σε αυτή την περιοχή από την Κωνσταντινούπολη, πολλοί επισκέπτες από την Κωνσταντινούπολη έρχονται τα Σαββατοκύριακα. Εδώ μπορείτε επίσης να ζήσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς αν δεν το έχετε ξαναζήσει.

2) Η αρχαία πόλη του Αίνου

Ένα άλλο ιστορικό μέρος για επίσκεψη στη Θράκη είναι η αρχαία πόλη. Αυτή η αρχαία πόλη του Αίνου, που χρονολογείται από την αρχαιότητα, έχει ιστορία που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.Χ. Η αρχαία πόλη του Αίνου βρίσκεται στην ακτή του Βορείου Αιγαίου. Αυτή η ιστορική αρχαία πόλη είναι μια ιστορική πόλη που ιδρύθηκε στο Enez. Ανασκαφές έχουν πραγματοποιηθεί και στην αρχαία πόλη του Αίνου, που είναι μια αρχαία πόλη που πρέπει να δείτε στη Θράκη. Βρίσκεται επίσης κοντά στον ποταμό Meriç. Η αρχαία πόλη του Αίνου χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά την Οθωμανική και Γενουατική περίοδο.