Ποιες είναι οι συνοικίες της Μανίσας;  Πόσες συνοικίες έχει η Μανίσα και πόσους κατοίκους;  Χάρτης της Μανίσας

Ποιες είναι οι συνοικίες της Μανίσας; Πόσες συνοικίες έχει η Μανίσα και πόσους κατοίκους; Χάρτης της Μανίσας

27 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Ποιες είναι οι συνοικίες της Μανίσας;  Πόσες συνοικίες έχει η Μανίσα και πόσους κατοίκους;  Χάρτης της Μανίσας...


Ποιες είναι οι συνοικίες της Μανίσας;

Οι συνοικίες της Manisa είναι αντίστοιχα; Πρόκειται για τους Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Turgutlu, Şehzadeler, Yunusemre.

Πόσες συνοικίες έχει η Μανίσα;

Η Manisa έχει 17 περιοχές.

Ποιος είναι ο πληθυσμός της Μανίσας;

Πληθυσμός της Μανίσας; Είναι 1.450.615. Ο πληθυσμός της Μανίσας αυξήθηκε κατά 10.000 άτομα σε σύγκριση με το 2020. Ωστόσο, ο πληθυσμός? Σημειωτέον ότι αποτελείται από 721.892 θηλυκά και 728.724 αρσενικά.

Χάρτης της Μανίσας

Manisa; Καθιερώθηκε ως η 14η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τουρκίας. Σύμφωνα με στοιχεία του 2020, ο πληθυσμός της Μανίσας είναι 1.450.615 άτομα. Manisa; Βρίσκεται στο μέσο της περιοχής του Αιγαίου και στις δυτικές πλευρές της χερσονήσου της Ανατολίας. Γειτονικές χώρες της Manisa: Αυτές είναι οι Kütahya, Uşak, Aydın, Denizli, İzmir και Balıkesir. Αναφέρεται ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και εμπορικό κέντρο της περιοχής του Αιγαίου μετά τη Σμύρνη από άποψη συνολικού πληθυσμού.

Μέρη για επίσκεψη στη Μανίσα

Στη Μανίσα μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά ιστορικά κτίρια. Κάποιοι από αυτούς είναι;

– Κάστρο Manisa: Είναι ένα κάστρο που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του βουνού Spil. Αποτελείται από ένα εσωτερικό και εξωτερικό κάστρο. Δεν είναι γνωστό ποιος και πότε χτίστηκε το Κάστρο της Μανίσας. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρχιτεκτονικά στοιχεία παρόμοια με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική.

– Αρχαιολογικό Μουσείο Μανίσας: το 1934 έγιναν πολλές έρευνες για την ίδρυση μουσείου στη Μανίσα, όπου βρίσκονται πολλά ιστορικά ερείπια. Το Κοινοτικό Κέντρο της Μανίσας, οι άνθρωποι και οι δάσκαλοί του έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να συλλέξουν ιστορικά αντικείμενα. Το Muradiye Madrasah, το οποίο χτίστηκε αργότερα το 1585, χρησιμοποιήθηκε ως Αρχαιολογικό Μουσείο της Manisa μετά το 1937. Το μουσείο φιλοξενεί πολλά ιστορικά αντικείμενα.

– Τζαμί και συγκρότημα Muradiye: Αυτό το τζαμί, που σχεδιάστηκε ως έργο από τον Mimar Sinan, βρίσκεται στην περιοχή Şehzadeler. Χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Mahmut Ağa. Μετά τον θάνατο του αρχιτέκτονα Mahmut Ağa, ο αρχιτέκτονας Mehmet Ağa ολοκλήρωσε την κατασκευή του και χρησιμοποιήθηκε σε ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο. Το τέμενος και το συγκρότημα Muradiye, που τραβάει την προσοχή με το σχήμα του τζαμιού στην κάτοψη, θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της οθωμανικής περιόδου. Αυτό το τζαμί χτίστηκε για τον Μουράτ Γ’. Αργότερα προστέθηκε βιβλιοθήκη στην αυλή του τζαμιού. Μπορεί να ειπωθεί ότι ορισμένα τμήματα του τζαμιού και του κοινοτικού συγκροτήματος Muradiye χρησιμοποιούνται ως μουσείο σήμερα.

Τι να φάτε στη Μανίσα;

Γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε στη Μανίσα.

– Ξύλινοι κεφτέδες,
– Bohça Kebab,
– σταφύλια Sultaniye,
– Κλείσιμο,
– Manisa Kebab,
– Σινκόντα,
– Σούρα,
– Μπορεί να αναφέρεται ως Kula paprikaš.