Πού βρίσκεται ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και πώς να πάτε σε αυτόν;  Ο τάφος του Φατίχ είναι ανοιχτός στους επισκέπτες;

Πού βρίσκεται ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και πώς να πάτε σε αυτόν; Ο τάφος του Φατίχ είναι ανοιχτός στους επισκέπτες;

26 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού βρίσκεται ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και πώς να πάτε σε αυτόν;  Ο τάφος του Φατίχ είναι ανοιχτός στους επισκέπτες;


Πού είναι ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ;

Ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, που έχει σημαντική θέση από το παρελθόν μέχρι σήμερα, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, το μαργαριτάρι της περιοχής του Μαρμαρά. Ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, που άφησε σημαντικά ίχνη στην ιστορία, θάφτηκε στον τάφο του τζαμιού Φατίχ μετά τον θάνατό του. Ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ προσελκύει πολλούς ντόπιους και ξένους τουρίστες κάθε χρόνο. Ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ βρίσκεται στην περιοχή του Μαρμαρά, στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης. Επιπλέον, δεν είναι γνωστό αν ο τάφος αυτός χτίστηκε πριν ή μετά το θάνατο του Μεχμέτ του Πορθητή.

Πώς να πάτε στον τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ;

Όταν πηγαίνετε στον τάφο του Fatih Sultan Mehmet στην Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα σωστά σημεία μεταφοράς. Είναι επίσης πολύ εύκολο να φτάσετε στον τάφο Fatih Sultan Mehmet, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Fatih της Κωνσταντινούπολης. Ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ βρίσκεται στο συγκρότημα του Τζαμί Φατίχ στην περιοχή Φατίχ. Ο τάφος του Fatih Sultan Mehmet βρίσκεται στην κατεύθυνση της οδού Fevzi Pašina και του Zlatni rog.

Μπορείτε να πάτε στην περιοχή Fatih με τη δημόσια συγκοινωνία από οποιοδήποτε σημείο της Κωνσταντινούπολης, ειδικά από το Eminönü. Αφού βγείτε από το όχημα, κατεβείτε στον σταθμό Yavuz Sultan Selim και μετά από πέντε λεπτά περπάτημα θα φτάσετε στον τάφο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε στον τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ με δικά τους οχήματα. Όσοι θέλουν να πάνε στον τάφο με δικό τους όχημα κατευθύνονται προς τη λεωφόρο Atatürk από το Karaköy. Στη συνέχεια φτάνετε στον τάφο αφού περάσετε προς την οδό Fevza-pašina.

Ο τάφος του Φατίχ είναι ανοιχτός στους επισκέπτες;

Ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες κάθε μέρα της εβδομάδας. Επιπλέον, ο τάφος είναι κλειστός κατά την καθημερινή προσευχή. Μετά την προσευχή, ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ ανοίγει ξανά. Μετά τη νυχτερινή προσευχή, το τζαμί και ο τάφος είναι κλειστά. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τον τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ χωρίς να πληρώσουν αντίτιμο, εκτός της καθημερινής προσευχής και πριν τη νυχτερινή προσευχή.

Πληροφορίες για τον τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ

Ο τάφος του σουλτάνου Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη επισκευάστηκε προσεκτικά μετά την καταστροφή του στον σεισμό του 1766. Σύμφωνα με ορισμένες πεποιθήσεις, το σώμα του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ λέγεται ότι βρίσκεται στο μοναστήρι μεταξύ του τάφου και του τζαμιού. Σύμφωνα με την πεποίθηση, αυτό το δωμάτιο ήταν γνωστό ως το κελάρι που απέμεινε από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Ο χώρος αυτός χρησιμοποιήθηκε ως ταφικός θάλαμος μετά την κατασκευή του τάφου του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς Cibali στην Κωνσταντινούπολη το 1782, οι πολίτες μετέφεραν τα υπάρχοντά τους στον τάφο για να τα σώσουν. Ως εκ τούτου, η φωτιά επεκτάθηκε στον τάφο. Τότε ο τάφος με τα υπάρχοντά του και τις σαρκοφάγους κάηκε ολοσχερώς.

Ο Abdulhamid I επισκεύασε τον τάφο του Fatih Sultan Mehmet και κάλυψε την Κάαμπα με μια νέα σαρκοφάγο. Οι εσωτερικές διακοσμήσεις του τάφου του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σουλτάνου Αμπντουλαζίζ και τα γύψινα παράθυρα του τζαμιού τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μεχμέτ Ρεσάντ. Ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ έχει οκτώ γωνίες. Επιπλέον, καλύπτεται από τρούλο. Στην είσοδο του τάφου του Fatih Sultan Mehmet, υπάρχει μια βεράντα με δύο κίονες που φέρουν μια μαρκίζα πάνω από την πόρτα. Υπάρχουν επίσης παράθυρα που αντικατοπτρίζουν την οθωμανική αρχιτεκτονική στον τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ.

Ποιος έχτισε τον τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ;

Άγνωστο πότε και ποιος έχτισε τον τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, ο οποίος βρίσκεται στη συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το συγκρότημα του Φατίχ Τζαμί, στο οποίο στεγάζεται ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, χτίστηκε με εντολή του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ αμέσως μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Οι ιστορικές πηγές δεν αναφέρουν αν ο Μεχμέτ ο Πορθητής διέταξε να του φτιάξουν τέτοιο τάφο.

Ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, που βρίσκεται στην αυλή του Τζαμί Φατίχ, προσελκύει κάθε χρόνο πολυάριθμους ντόπιους και ξένους τουρίστες. Συγκεκριμένα, ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, του οποίου η αναστήλωση ολοκληρώθηκε, άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες το 2018 με τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τάφος του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ προσελκύει μεγάλη προσοχή από εγχώριους και ξένους τουρίστες. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φτάσουν στον τάφο με τα δικά τους οχήματα, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να φτάσουν στη συνοικία Φατίχ με τη δημόσια συγκοινωνία. Μόλις φτάσετε στην περιοχή Φατίχ, είναι εύκολο να φτάσετε στον τάφο Φατίχ του Σουλτάνου Μεχμέτ μετά από μια σύντομη βόλτα.Πού είναι το Τζαμί Çamlıca και πώς να πάτε εκεί;  Ιστορία και χαρακτηριστικά του τζαμιού Büyük Çamlıca...

Πού είναι το Τζαμί Çamlıca και πώς να πάτε εκεί; Ιστορία και χαρακτηριστικά του τζαμιού Büyük Çamlıca…