Πού βρίσκεται το Μουσείο Hababam Class και πώς να πάτε εκεί;  Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το μουσείο Hababam Class;

Πού βρίσκεται το Μουσείο Hababam Class και πώς να πάτε εκεί; Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το μουσείο Hababam Class;

26 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Πού βρίσκεται το Μουσείο Hababam Class και πώς να πάτε εκεί;  Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το μουσείο Hababam Class;


Πού βρίσκεται το Μουσείο Hababam Class;

Το Adila Sultan Pavilion, το οποίο στεγάζει την τάξη Hababam, βρίσκεται μέσα στο Άλσος Validebağ στην περιοχή Üsküdar της Κωνσταντινούπολης. Δεδομένου ότι το Üsküdar είναι η πιο ζωντανή και κεντρική συνοικία της πλευράς της Ανατολίας, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στο μουσείο με πολλά μέσα μεταφοράς. Το κτίριο του Μουσείου της Τάξης Hababam χτίστηκε μόνο για αυτήν τη σειρά. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος που προορίζεται για το Adila Sultan Pavilion. Αυτό το μουσείο βρίσκεται μέσα στο άλσος Validebağ.

Η τάξη του μουσείου περιλαμβάνει επίσης ένα γραφείο δασκάλου και έναν δημοφιλή σκελετό, ο οποίος αναφέρεται επίσης στα ποιήματα των Külyutmaz Hoc και İnek Şaban. Παράλληλα, στο μουσείο εκτίθεται η καρέκλα που έσπασε από αστεία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Πώς να φτάσετε στο Hababam Class Museum;

Δεδομένου ότι το Μουσείο Hababam Class βρίσκεται στο Üsküdar, μια από τις πιο ζωντανές και κεντρικές περιοχές της πόλης, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην περιοχή χρησιμοποιώντας διάφορες εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς. Όσοι θα έρθουν σε αυτό το μουσείο από την ευρωπαϊκή πλευρά, αφού φτάσετε στο σταθμό Altunizade με το μετρό, θα πρέπει να πάρετε το λεωφορείο 11 T. Για όσους έρχονται από Kadıköy, μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο μουσείο σε σύντομο χρονικό διάστημα με τα λεωφορεία 12C και 14C ή μικρά λεωφορεία που πηγαίνουν στο Üsküdar.

Τα λεωφορεία που οδηγούν στην περιοχή συνήθως σταματούν μπροστά από το κτήριο πρόσθετων υπηρεσιών Validebağ του Νοσοκομείου Haydarpaşa Numune. Αφού κατεβείτε από το λεωφορείο, μπορείτε να φτάσετε στο Adila Sultan Pavilion σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα περπατώντας κατά μήκος της δεντροστοιχίας μέσα στο νοσοκομείο. Εάν έχετε προσωπικό όχημα, μπορείτε να μπείτε στο μουσείο από την είσοδο του σπιτιού του δασκάλου. Σήμερα, ολόκληρο αυτό το περίπτερο δεν χρησιμοποιείται ως μουσείο. Το μουσείο βρίσκεται μέσα στο περίπτερο, σε μια αίθουσα που χρησίμευε ως τάξη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Πού βρίσκεται το Μουσείο της τάξης Hababam και πώς να πάτε εκεί;  Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το μουσείο της τάξης Hababam;Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το μουσείο Hababam Class;

Το Hababam Class είναι μια πολύ διασκεδαστική σειρά ταινιών στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει ένα κομμάτι του εαυτού του και να νιώσει κοντά στους χαρακτήρες. Σχεδόν όλοι που ζουν στην Τουρκία έχουν παρακολουθήσει αυτές τις ταινίες ξανά και ξανά και βρήκαν κάτι από τη φοιτητική τους ζωή στην ιστορία.

Η τιμή εισόδου στο Μουσείο Κλάσης Hababam της Κωνσταντινούπολης είναι αρκετά προσιτή στα 2 TL, ώστε ο καθένας να μπορεί να το επισκεφτεί εύκολα. Για αυτό το τέλος, πρέπει να φοράτε τις γαλότσες που σας έδωσαν κατά την είσοδό σας στο μουσείο. Έτσι στην πραγματικότητα πληρώνετε μόνο για τις γαλότσες και δεν υπάρχει χρέωση εισόδου στο μουσείο. Αυτό το συμβολικό τέλος εισπράττεται μόνο για τον καθαρισμό του μουσείου.

Δεν υπάρχει δωρεάν είσοδος στο Μουσείο της τάξης Hababam με κάρτα μουσείου. Ταυτόχρονα, καθώς τα γλυπτά από κερί μπορεί να επηρεαστούν από το φως του φλας, δεν πρέπει να τραβάτε φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους με αναμμένο το φλας. Το Istanbul Hababam Class Museum υποδέχεται τους επισκέπτες του από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το βράδυ. Μπορείτε να επισκέπτεστε το μουσείο κάθε μέρα της εβδομάδας αυτή την ώρα και μπορείτε να κάνετε ένα νοσταλγικό ταξίδι, δηλαδή αυτό το δημοφιλές μουσείο όπου γυρίστηκαν θρυλικές ταινίες είναι ανοιχτό και τα Σαββατοκύριακα.

Οι ώρες λειτουργίας των μουσείων στην Κωνσταντινούπολη μπορεί μερικές φορές να αλλάξουν ανάλογα με τις εκδηλώσεις και τις ανακαινίσεις. Ειδικά κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Hababam Class, ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές ανάλογα με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Adila Sultan Pavilion.

Ιστορία του Μουσείου Τάξης Χαμπαμπάμ

Σε αυτό το κτίριο, όπου γυρίστηκε η ταινία The Hababam Class, που έχει μετατραπεί σε μουσείο, υπάρχουν αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας The Hababam Class. Η ταινία Hababam Class εμπνεύστηκε από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Rıfat Ilgaz και κατάφερε να γίνει θρύλος. Η ταινία Hababam Class Movie προσαρμόστηκε στην κινηματογραφική οθόνη από τον Ertem Eğilmez το 1975, από ένα έργο για αστεία γεγονότα μεταξύ μαθητών και δασκάλων ενός οικοτροφείου. Σε όλους άρεσε πολύ αυτή η παραγωγή.

Η σειρά ταινιών Razred Hababam συνεχίστηκε με τις ταινίες Razred Hababam wakes up (1977), Razred Hababam είναι εκτός τάξης (1976) και Razred Hababam είναι σε διακοπές (1978). Αργότερα, αν και έγιναν πολλές συνέχειες με το ίδιο όνομα, δεν έλαβε ποτέ την ίδια προσοχή με τα πρώτα επεισόδια. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι πρώτες ταινίες της κατηγορίας Hababam ήταν σταρ. Χάρη σε ηθοποιούς όπως ο Tarık Akan, ο Kemal Sunal, η Adile Naşit, ο Münir Özkul και ο Şener Şen, που έπαιξαν έναν ρόλο στην περίοδο Yeşilçam, δημιουργήθηκαν θρυλικές και αξέχαστες σκηνές.Πού βρίσκεται το Κάστρο της Άγκυρας, σε ποια περιοχή και πώς να πάτε εκεί;  Ιστορία και χαρακτηριστικά του Κάστρου της Άγκυρας...

Πού βρίσκεται το Κάστρο της Άγκυρας, σε ποια περιοχή και πώς να πάτε εκεί; Ιστορία και χαρακτηριστικά του Κάστρου της Άγκυρας…