Πού βρίσκεται το νησί Cunda και πώς να πάτε σε αυτό;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Cunda;

Πού βρίσκεται το νησί Cunda και πώς να πάτε σε αυτό; Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Cunda;

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού βρίσκεται το νησί Cunda και πώς να πάτε σε αυτό;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Cunda;


Λόγω της τοποθεσίας του, το νησί Cunda είναι ένα νησί στην επαρχία Αϊβαλί της επαρχίας Balıkesir στην Τουρκία. Στον κόλπο του Αϊβαλί υπάρχουν 22 νησιά, μεγάλα και μικρά, μεταξύ των νησιών Αϊβαλί. Το νησί Cunda είναι μεταξύ αυτών των νησιών και είναι γνωστό ως το μόνο νησί που είναι ανοιχτό για εγκατάσταση. Έχει τη διάκριση ότι είναι το τέταρτο μεγαλύτερο τουρκικό νησί στο Αιγαίο. Λόγω της θέσης του, το νησί Cunda βρίσκεται επίσης στο σταυροδρόμι θαλάσσιων δρόμων στη δυτική Ανατολία.

Το πρώτο μεγαλύτερο τουρκικό νησί στο Αιγαίο είναι το νησί Gökçe, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί είναι το νησί Bozca, το τρίτο μεγαλύτερο νησί είναι το νησί Uzun και το τέταρτο μεγαλύτερο νησί είναι το νησί Cunda, γνωστό και ως νησί Ali Bey. Το νησί Cunda συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με δύο μεγάλες γέφυρες. Η πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, που βρίσκεται γύρω από το στενό Dolap και χτίστηκε το 1964, συνδέει το νησί Cunda και το νησί Lale.

Πώς να πάτε στο νησί Cunda;

Η μετάβαση στο νησί Cunda ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. Για ευκολία, ανάλογα με την τοποθεσία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές. Για παράδειγμα, εάν πηγαίνετε στο νησί Cunda από την Κωνσταντινούπολη και προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τη θαλάσσια διαδρομή, πρέπει να φτάσετε στο Balıkesir με πλοία İDO. Στη συνέχεια, μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή του Αϊβαλί και στο νησί Cunda από την επαρχία Balıkesir.

Εάν θέλετε να πάτε στο νησί Cunda οδικώς και με δικό σας όχημα, θα πρέπει να έρθετε απευθείας στην περιοχή του Αϊβαλί. Μετά από αυτό, μπορείτε να φτάσετε στο νησί Cunda διανύοντας άλλα 8 χιλιόμετρα και χρησιμοποιώντας τη γέφυρα του Βοσπόρου. Αν θέλετε να έρθετε στο νησί Cunda από πολύ μεγαλύτερη απόσταση, πρέπει να προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο Balıkesir αεροπορικώς. Μετά από αυτό μπορείτε να πάτε στην περιοχή Αϊβαλί και στη συνέχεια στο νησί Cunda χρησιμοποιώντας το δρόμο.

Πού είναι το νησί Cunda, πώς να πάτε εκεί, ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Cunda;Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Cunda;

Έχουμε συμπεριλάβει τα ακόλουθα μέρη στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Cunda. Τα ονόματα των θέσεων σε αυτή τη λίστα είναι τα εξής:

– Παραλία Cunda

– Λόφος των ερωτευμένων

– Η εκκλησία του Taksiyarkh

– Παζάρι στην παραλία Cunda

– Καφέ πέτρα

– Οίκος Δεσπότη

-Μοναστήρι της Σελήνης

– Νησί ασύλου

-Κέντρο Αϊβαλί

– Κατασκήνωση στο νησί

Σας παραθέτουμε 10 καταπληκτικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Cunda. Κάθε μέρος έχει τη δική του ομορφιά και ιστορία. Η παραλία Cunda είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη. Η παραλία είναι πολύ ζωντανή και είναι γνωστή ως οδός Μεβλάνα και είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων. Είναι ένα από τα πιο ιδανικά μέρη για όσους θέλουν να περπατήσουν κατά μήκος της παραλίας. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τη θέα ενώ βρίσκεστε στο νησί Cunda, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε στον λόφο Aşıklar. Από αυτό το λόφο μπορείτε να δείτε τη θέα της Cunda, του Αϊβαλί και των γύρω νησιών. Το Kamena Kava είναι γνωστό ως το πιο δημοφιλές μέρος στο νησί Cunda. Το διάσημο καφέ βρίσκεται ακριβώς στη μέση της παραλίας. Αν όσοι έχουν κουραστεί από τα ταξίδια θέλουν να ξεκουραστούν και να πιουν κάτι, μπορούν να πιουν καφέ με όμορφη θέα στη θάλασσα.

Άγνωστα χαρακτηριστικά του νησιού Cunda

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του νησιού Cunda είναι η μοναδική θέα στο λόφο Aşıklar, που βρίσκεται στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε, η μεγαλοπρέπεια της ακτής Cunda, η ευρεία κουλτούρα των κέντρων εκκλησιών και μοναστηριών, τα λιθόστρωτα, τα πέτρινα σπίτια και η πέτρινη αρχιτεκτονική. Έχει γίνει ένα ελκυστικό κέντρο της περιοχής του Μαρμαρά και έχει αναπτυχθεί για τουριστικούς σκοπούς. Το νησί Cunda κλείνει την περιοχή του Αϊβαλί από την ανοιχτή θάλασσα. Ταυτόχρονα, το νησί Cunda δημιουργεί μια μοναδική εικόνα σφραγίζοντας την περιοχή του Αϊβαλί μετά τη θάλασσα. Όταν κοιτάζετε αυτό το νησί από την περιοχή του Αϊβαλί, μπορείτε να δείτε τα στενά Dalyan στα αριστερά και τα στενά Dolap στα δεξιά.

Ιστορία του νησιού Cunda

Το νησί Cunda είναι γνωστό ως το νησί απέναντι από την περιοχή του Αϊβαλί. Ιστορικά, πιστεύεται ότι είναι το Γαλάτ στα νησιά Γιούντα, που αναφέρεται στο Kitab-ı του Bahriye Piri Reis. Υπάρχει ένας λόγος που το νησί Cunda ονομάζεται Ali Bey. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Αλή Μπέης είναι ένας ηρωικός διοικητής που αντιστάθηκε στα εχθρικά στρατεύματα μετά την εθνική απελευθέρωση. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, το όνομα του νησιού Cunda προέρχεται από τη λέξη «Moshonis», που σημαίνει μυρωδάτο νησί.

Αυτό το νησί και τα περίχωρά του ονομάζονταν από τον Ηρόδοτο προ Χριστού Εκατόνησο. Ο Γεωγράφος Στράβων είπε επίσης: «Ο Έκατος δεν είναι άλλος από τον Απόλλωνα και πολύ ευλογημένος θεός». Μετά από αυτή τη δήλωση, το νησί άρχισε να ονομάζεται Μοσχονήσια. Υπάρχουν δύο διαφορετικές ιδέες στην ιστορία με το όνομα Μόσχος. Μια από τις ιδέες είναι τα όμορφα αρώματα που εκπέμπουν τα φυτά της περιοχής, η άλλη είναι αρχαία.Είναι γνωστό ότι εμπνεύστηκε από έναν πειρατή ονόματι Μόσχος, ο οποίος έζησε στα νησιά της περιοχής για αιώνες.Πού είναι το νησί της Κρήτης και πώς θα πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κρήτη;

Πού είναι το νησί της Κρήτης και πώς θα πάτε εκεί; Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κρήτη;