Πού βρίσκεται το Τζαμί Eyüp Sultan και πώς να πάτε εκεί;  Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Τζαμί Eyüp Sultan

Πού βρίσκεται το Τζαμί Eyüp Sultan και πώς να πάτε εκεί; Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Τζαμί Eyüp Sultan

26 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού βρίσκεται το Τζαμί Eyüp Sultan και πώς να πάτε εκεί;  Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Τζαμί Eyüp Sultan


Πού βρίσκεται το Τζαμί Eyüp Sultan;

Το τζαμί Eyüp Sultan, ένας από τους σημαντικούς τόπους λατρείας στην Τουρκία, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Μαρμαρά. Το Τζαμί Eyüp Sultan, το οποίο ξεχωρίζει για την ιστορική του δομή, είναι ένα από τα τζαμιά που έχουν ερευνηθεί περισσότερο στο Διαδίκτυο. Το Τζαμί Eyüp Sultan βρίσκεται στην περιοχή Eyüp Sultan της Κωνσταντινούπολης. Το τζαμί που βρίσκεται στην ακτή του Κεράτιου Κόλπου είναι από τα μέρη που είναι ανοιχτά για λατρεία.

Πώς να πάτε στο Τζαμί Eyüp Sultan;

Είναι επίσης πολύ εύκολο να φτάσετε στο Τζαμί Eyüp Sultan, που βρίσκεται στην περιοχή Eyüp Sultan της Κωνσταντινούπολης. Το τζαμί Eyüp Sultan βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Κεράτιο Κόλπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τρόπους μεταφοράς για να φτάσετε στο Τζαμί Eyüp Sultan.

Για να φτάσετε στο τζαμί που βρίσκεται στην περιοχή Eyüp Sultan, μπορείτε πρώτα να πάρετε απευθείας λεωφορεία από τις περιοχές Eminönü και Fatih. Μετά από αυτό, η μεταφορά στο τζαμί Eyüp Sultan θα παρέχεται από το Marmaray και το μετρό. Το Τζαμί Eyüp Sultan είναι προσβάσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα με το Marmaray και το μετρό. Όσοι επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους οχήματα για να φτάσουν στο Τζαμί Eyüp Sultan.

Πού βρίσκεται το Τζαμί Eyüp Sultan και πώς να πάτε εκεί;  Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Τζαμί Eyüp SultanΠράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Τζαμί Eyüp Sultan

Το τζαμί Eyüp Sultan, ένας από τους σημαντικούς χώρους λατρείας στην Κωνσταντινούπολη, χτίστηκε το 1458. Είναι γνωστό ότι το πρώτο κτίριο του τζαμιού Eyüp Sultan ολοκληρώθηκε μεταξύ 1458 και 1459. Μετά από αυτό, η δεύτερη κατασκευή του τζαμιού Eyüp Sultan ολοκληρώθηκε μεταξύ 1798 και 1800. 5 χρόνια αφότου ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη, αποφασίστηκε να χτιστεί το Τζαμί Eyüp Sultan. Δεδομένου ότι ο τάφος του Eyüp Sultan βρίσκεται στην περιοχή, το τζαμί ονομάστηκε Eyüp Sultan.

Στην ιστορία, ο Eyüp Sultan ήταν ένας από τους πρώτους συντρόφους που δέχτηκαν το Ισλάμ. Όταν οι μιναρέδες του τζαμιού Eyüp Sultan υπέστησαν ζημιές, το τζαμί καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σελίμ Γ’. Οι μιναρέδες αποκαταστάθηκαν αργότερα. Οι μιναρέδες υπέστησαν επίσης ζημιές ως αποτέλεσμα ενός κεραυνού στο Τζαμί Eyüp Sultan το 1823.

Χαρακτηριστικά του τζαμιού Eyüp Sultan

Το μιχράμπ του τζαμιού Eyüp Sultan στην Κωνσταντινούπολη ξεπροβάλλει. Γύρω από το τζαμί υπάρχει ημι-τρούλος. Στην αυλή του τζαμιού υπάρχει και ένας αιωνόβιος πλάτανος. Υπάρχουν συνολικά 21 θόλοι στο Τζαμί Eyüp Sultan, εκ των οποίων 1 κύριος θόλος. Το τζαμί Eyüp Sultan χτίστηκε σε σχήμα ορθογωνίου. Υπάρχει μια βρύση στη μέση της αυλής. Το συντριβάνι στην αυλή έχει συνολικά 3 παράθυρα. Η διάμετρος του θόλου του τζαμιού Eyüp Sultan είναι περίπου 17,5 μέτρα.

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας του τζαμιού Eyüp Sultan;

Το Τζαμί Eyüp Sultan έχει 3 αρχιτέκτονες. Αυτοί οι αρχιτέκτονες είναι γνωστοί ως Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan και Uzun Hüseyin Efendi. Το τζαμί Eyüp Sultan χτίστηκε με εντολή του Οθωμανού Σουλτάνου Μεχμέτ του Πορθητή.