Πού είναι η Καππαδοκία και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Καππαδοκία και τι να κάνετε;

Πού είναι η Καππαδοκία και πώς να πάτε εκεί; Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Καππαδοκία και τι να κάνετε;

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι η Καππαδοκία και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Καππαδοκία και τι να κάνετε;


Πού είναι η Καππαδοκία και πώς να πάτε εκεί;

Καππαδοκία π.Χ Έχει μια βαθιά ριζωμένη ιστορία που πηγαίνει πίσω 7.000 χρόνια. Επιπλέον, είναι επίσης γνωστή ως μια από τις σημαντικές φυσικές ομορφιές της χώρας μας. Είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από εγχώριους και ξένους τουρίστες στην Τουρκία.

Η Καππαδοκία βρίσκεται στην επαρχία Νεβσεχίρ στην Τουρκία. Ωστόσο, ορισμένα τμήματα του βρίσκονται στις επαρχίες Κιρσεχίρ, Νίγντε, Ακσαράι και Καϊσερί. Στην περιοχή υπάρχουν διάφορα ιστορικά ευρήματα από την αρχαία περίοδο. Για το λόγο αυτό περιέχει πολλές πολιτιστικές κληρονομιές.

Για να πας στην Καππαδοκία πρέπει πρώτα να πας στο Νεβσεχίρ. Η επαρχία Νεβσεχίρ είναι μια επαρχία που βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής της Κεντρικής Ανατολίας. Για το λόγο αυτό η μεταφορά παρέχεται πολύ εύκολα. Το Νεβσεχίρ είναι προσβάσιμο οδικώς ή αεροπορικώς. Για όσους προτιμούν να ταξιδέψουν με λεωφορείο, υπάρχουν απευθείας λεωφορειακές γραμμές προς το Νεβσεχίρ.

Εκτός από τον αυτοκινητόδρομο, η πόλη μπορεί να προσεγγιστεί και αεροπορικώς. Η πλησιέστερη αεροπορική εταιρεία που πετά προς Νεβσεχίρ βρίσκεται στο Καϊσέρι. Αφού φτάσετε στο Kayseri, μπορείτε να πάτε στο Nevşehir με ταξί ή λεωφορείο. Εάν πρόκειται να πάτε στο Νεβσεχίρ με το ιδιωτικό σας όχημα, μπορείτε εύκολα να φτάσετε εκεί ακολουθώντας συγκεκριμένες οδικές διαδρομές.

Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Καππαδοκία και τι να κάνετε;

Το παλιό όνομα της Καππαδοκίας είναι γνωστό ως Κατπατούκα. Εκτός από τη φυσική ομορφιά, υπάρχουν και ιστορικά μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε. Όταν αναφέρεται η Καππαδοκία, έρχονται πρώτα στο μυαλό οι καμινάδες των νεραϊδών. Οι καμινάδες Perch σχηματίστηκαν από τη διάβρωση των μαλακών στρωμάτων που σχηματίστηκαν κατά τις ηφαιστειακές δραστηριότητες του Erciyes, του όρους Hasan και του όρους Güllü πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα καιρικών φαινομένων.

Οι καμινάδες νεράιδων μπορούν εύκολα να διαμορφωθούν. Για το λόγο αυτό, εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης και αποθήκευσης των ανθρώπων εδώ για περίπου 10.000 χρόνια. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις καμινάδες νεράιδων στο Εθνικό Πάρκο Göreme, την Κοιλάδα των Εραστών και τα ερείπια του Zelva.

Το Εθνικό Πάρκο Göreme καλύπτει μια έκταση 9.614 εκταρίων. Αυτή η περιοχή τέθηκε υπό προστασία το 1986. Το πάρκο επισκέπτεται κυρίως για τις νεραϊδούλες του. Επιπλέον, υπάρχει το Υπαίθριο Μουσείο Göreme εντός του Εθνικού Πάρκου Göreme.

Εδώ μπορείτε να έρθετε και να επισκεφθείτε καμινάδες νεράιδων και θρησκευτικά κτίρια από τη χριστιανική εποχή.

Το Uçhisar είναι ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της Καππαδοκίας. Αυτή η περιοχή ιδρύθηκε στα περίχωρα του Κάστρου Uçhisar. Έχει μεγάλη πολιτιστική ποικιλομορφία καθώς είναι μια σημαντική στάση στον Δρόμο του Μεταξιού.

Τα ξενοδοχεία εδώ είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να επιλέξετε αυτήν την περιοχή για να μείνετε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών σας. Εδώ μπορείτε επίσης να βρείτε καταστήματα που πωλούν χειροποίητα προϊόντα και κρασί. Η κοιλάδα Güvercinlik που βρίσκεται εδώ είναι επίσης ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε.

Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ της κοιλάδας Güllüdere, του χωριού Çavuşin και του Göreme. Εδώ υπάρχουν συνολικά 5 ιστορικές εκκλησίες. Η κοιλάδα Ihlara είναι ένα από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε με την υπέροχη θέα. Αυτό το μέρος δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα του Melendiz Creek που διαβρώνει τον μαλακό πυθμένα. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές διαμονής εδώ. Μερικοί από τους βράχους εδώ λαξεύτηκαν και μετατράπηκαν σε εκκλησία γύρω στον 9ο αιώνα.

Τα ερείπια του Zelva βρίσκονται 3 χλμ. από τον Άβανο. Υπάρχουν πολλές καμινάδες νεράιδων σε αυτήν την περιοχή. Επιπλέον, είναι μια σημαντική περιοχή αναρρίχησης για άτομα που ενδιαφέρονται για πεζοπορία. Η περιοχή αυτή χρησιμοποιήθηκε ως οικισμός και θρησκευτικό κέντρο χριστιανών τον 9ο και 13ο αιώνα.

Στην περιοχή αυτή, χτισμένη σε απότομες πλαγιές στη βόρεια περιοχή του Ακτέπε, μεταξύ 728 και 842, χτίστηκαν σημαντικά θρησκευτικά κτίρια όπως οι εκκλησίες Balıklı, Üzümlü και Geyikli. Το Ürgüp είναι μια από τις περιοχές διακοπών που λατρεύουν τα ζευγάρια. Το μέρος αυτό ονομαζόταν Οσιάνα στη Βυζαντινή περίοδο, Μπασισάρ την περίοδο των Σελτζούκων και τέλος με το όνομα του κάστρου του Μπουργκούτ στην Οθωμανική περίοδο.

Υπάρχουν πέτρινοι τάφοι της ρωμαϊκής εποχής. Επιπλέον, υπάρχουν τάφοι στο λόφο Altıkapılı και στο Temenni που χτίστηκαν κατά την περίοδο των Σελτζούκων.

Η κοιλάδα των μοναχών Paşabağ είναι μια από τις φυσικές ομορφιές της Καππαδοκίας που πρέπει να επισκεφτείτε. Εδώ υπάρχουν νεράιδες καμινάδες σε σχήμα μανιταριού. Τα μονοπάτια πεζοπορίας εδώ είναι πολύ ωραία και είναι εύκολα επισκέψιμα. Είναι επίσης δυνατό να δείτε παρεκκλήσια και δωμάτια λαξευμένα στους βράχους όπου αποχωρούσαν ερημίτες και μοναχοί.

Η υπόγεια πόλη Derinkuyu είναι ένα μέρος όπου οι χριστιανοί κατέφυγαν φεύγοντας από τα βασανιστήρια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αποτελείται από συνολικά 8 ορόφους.