Πού είναι η λίμνη Eymir και πώς να πάτε εκεί;  Σε ποια πόλη?  Μέγεθος, σχηματισμός και χαρακτηριστικά της λίμνης Eymir

Πού είναι η λίμνη Eymir και πώς να πάτε εκεί; Σε ποια πόλη? Μέγεθος, σχηματισμός και χαρακτηριστικά της λίμνης Eymir

29 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin




Πού είναι η λίμνη Eymir και πώς να πάτε εκεί;  Σε ποια πόλη?  Μέγεθος, σχηματισμός και χαρακτηριστικά της λίμνης Eymir










Σε ποια πόλη βρίσκεται η λίμνη Eymir;

Η λίμνη Eymir βρίσκεται στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα της χώρας μας. Η λίμνη Eymir, που βρίσκεται σε γη που ανήκει στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής, είναι καταφύγιο για πολλούς ανθρώπους στην Άγκυρα και τις γύρω επαρχίες. Η λίμνη Eymir συνδέεται μεταξύ τους μέσω της λίμνης Mogan, η οποία περνά κάτω από τον κρατικό αυτοκινητόδρομο της περιοχής Gölbaşı της Άγκυρας. Η κύρια πηγή της λίμνης Eymir είναι η λίμνη Mogan. Η λίμνη Eymir, η οποία βρίσκεται περίπου 3 μέτρα κάτω από τη λίμνη Mogan, τροφοδοτείται από τη λίμνη Mogan.

Μέγεθος, σχηματισμός και χαρακτηριστικά της λίμνης Eymir

Η περιφέρεια της λίμνης Eymir, η οποία βρίσκεται στο έδαφος του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής, είναι 1,09 χιλιόμετρα. Η περιφέρεια και το μήκος της λίμνης Eymir, της οποίας το βάθος είναι 3,80 μέτρα, είναι 9 χιλιόμετρα και το βάθος της είναι 5 μέτρα.

Δεδομένου ότι η λίμνη Eymir βρίσκεται στη γη METU, χρησιμοποιείται επίσης από τον αθλητικό σύλλογο METU για ομάδες κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας. Γύρω από τη λίμνη Eymir υπάρχουν βαρκόσπιτα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Επιπλέον, η λίμνη Eymir φιλοξενεί 160 είδη πουλιών. Η λίμνη Eymir είναι γνωστή ως η πιο σημαντική περιοχή αναπαραγωγής στη Γη, ειδικά για αγκυροβολημένα πάρκα και ραβδώσεις. Η λίμνη Eymir, μια λίμνη φραγμού, σχηματίστηκε από έναν συνδυασμό υλικών όπως άμμος, χαλίκι και πέτρες που μεταφέρονταν από ρυάκια που προέρχονταν από το Elmadağı.

Η λίμνη Eymir είναι η μόνη περιοχή στις στέπες της κεντρικής Ανατολίας που επέζησε χωρίς να ξεραθεί. Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ξεφύγουν από το άγχος και τον θόρυβο της πόλης έρχονται στην περιοχή με δικά τους οχήματα ή με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η λίμνη Eymir απέχει 17χλμ. από το κέντρο της Άγκυρας. Μπορείτε να καλύψετε αυτή την απόσταση σε 20-25 λεπτά κατά μήκος της λεωφόρου Atatürk. Εάν θέλετε, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην περιοχή με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Το πιο συχνά εμφανιζόμενο είδος πουλιών στη λίμνη Eymir

Υπάρχουν 160 διαφορετικά είδη πουλιών στη λίμνη Eymir και στα περίχωρά της. Το πιο κοινό είδος πουλιού που παρατηρείται μέσα και γύρω από τη λίμνη Eymir είναι η αγριόπαπια. Sakarmeka, πάπια Elmabaş και Bahri. Η λίμνη Eymir έχει τη δική της φύση και πανίδα. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, καταφέρνει να πάρει την πρώτη θέση στις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου των κατοίκων της Άγκυρας. Η λίμνη Eymir προσελκύει πολλή προσοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, η οποία αρχίζει να παγώνει με το κρύο και τον ερχομό του χειμώνα.

Μπορείτε να κάνετε πικνίκ στη λίμνη Eymir, καθώς και κωπηλασία, θαλάσσια σπορ και ψάρεμα. Η λίμνη Eymir, η οποία προσελκύει την προσοχή με τα γαλήνια μανιτάρια της λίμνης και τα πουλιά που κελαηδούν, είναι γνωστή ως η μόνη εναπομείνασα όαση στην κεντρική Ανατολία. Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε διάφορες εναλλακτικές τροφές σε προσιτές τιμές. Τα πικνίκ επιτρέπονται σε αυτόν τον χώρο εφόσον δεν ανάβει η φωτιά και μπορείτε να φέρετε το δικό σας φαγητό εάν το επιθυμείτε.

Πού είναι το Mogan, η πηγή της λίμνης Eymir;

Η λίμνη Mogan, γνωστή και ως η μεγαλύτερη πηγή που τροφοδοτεί τη λίμνη Eymir, βρίσκεται στην περιοχή Gölbaşı της Άγκυρας. Όσοι θέλουν να απολαύσουν αυτό το φυσικό θαύμα της λίμνης μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχεία και ξενώνες γύρω από τη λίμνη.

Η λίμνη Μόγκαν τροφοδοτείται επίσης από 11 διαφορετικές πηγές. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας σε αυτόν τον χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε μια μοναδική θέα. Ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να φιλοξενήσετε τους καλεσμένους σας στα υπαίθρια τραπέζια στη λίμνη Eymir, τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε τη φύση με την καρδιά σας στα τραπέζια που είναι στρωμένα σε ανατολίτικο στιλ με φόντο τη μεταμορφωμένη θέα της λίμνης.