Πού είναι η Ουγγαρία και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη για επίσκεψη στην Ουγγαρία;  Λίστα υποχρεώσεων…

Πού είναι η Ουγγαρία και πώς να πάτε εκεί; Ποια είναι τα μέρη για επίσκεψη στην Ουγγαρία; Λίστα υποχρεώσεων…

26 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι η Ουγγαρία και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη για επίσκεψη στην Ουγγαρία;  Λίστα υποχρεώσεων...


Ο ακριβής πληθυσμός του είναι 10 εκατομμύρια. Η Ουγγαρία είναι χώρα Σένγκεν. Οι γείτονες της Ουγγαρίας, η οποία είναι μια στεριανή χώρα, είναι η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Σερβία και η Κροατία. Είναι μια χώρα που βρίσκεται γεωγραφικά στην Κεντρική Ευρώπη. Η Ουγγαρία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004. Η πρωτεύουσά της, η Βουδαπέστη, θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο.

Πού είναι η Ουγγαρία;

Η Ουγγαρία βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πως να πάω?

Η Ουγγαρία είναι μέλος της Ένωσης Σένγκεν. Είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, πρέπει να ακολουθήσετε τις διαδικασίες έκδοσης βίζας για να μεταβείτε στην Ουγγαρία. Μπορείτε να λάβετε βίζα Σένγκεν για απευθείας είσοδο στην Ουγγαρία. Αφού αποκτήσετε βίζα Σένγκεν, μπορείτε να έρθετε στην Ουγγαρία τόσο από ξηρά όσο και αεροπορικώς. Μπορείτε να φτάσετε στην Ουγγαρία σε μόλις 45 λεπτά με απευθείας πτήση από την Κωνσταντινούπολη προς τη Βουδαπέστη. Μόλις φτάσετε στη Βουδαπέστη, μπορείτε να ταξιδέψετε από εδώ σε άλλες πόλεις της Ουγγαρίας εάν το επιθυμείτε.

Ποια είναι τα μέρη για επίσκεψη στην Ουγγαρία; Κατάλογος υποχρεώσεων

1) Κτήριο της Βουλής

Είναι ένα από τα συμβολικά κτίρια της Ουγγαρίας. Το κτίριο του Κοινοβουλίου είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στη Βουδαπέστη. Είναι επίσης κοντά στο κέντρο της Βουδαπέστης. Το κτίριο του κοινοβουλίου, χτισμένο σε γοτθικό στιλ, είναι γνωστό ως ένα από τα παλαιότερα κτίρια του κοινοβουλίου στην Ευρώπη. Αυτό το κτίριο του Κοινοβουλίου, το οποίο αποτελεί μέρος της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας, ολοκληρώθηκε το 1904. Το κτίριο του Κοινοβουλίου είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κτίρια στη Βουδαπέστη. Το κτίριο του κοινοβουλίου, που έχει ιστορία σχεδόν 120 ετών, τραβάει την προσοχή με την εσωτερική του διακόσμηση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το κτίριο του κοινοβουλίου από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

2) Γέφυρα αλυσίδας

Είναι μια από τις ιστορικές γέφυρες της Ουγγαρίας. Η Γέφυρα των Αλυσίδων ονομάζεται επίσης Γέφυρα του Λάντσιντ στα ουγγρικά. Η αλυσιδωτή γέφυρα, που έχει γίνει σύμβολο της πόλης όπου βρίσκεται, βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη. Η Γέφυρα των Αλυσίδων, ένα από τα ιστορικά πέτρινα γεφύρια, συνδέει και τις δύο πλευρές της πόλης από το 1949. Έχει παρόμοια λειτουργία με τη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Η Γέφυρα των Αλυσίδων βρίσκεται επίσης στη Βουδαπέστη.

3) Χρονικός τροχός

Είναι η μεγαλύτερη κλεψύδρα στην Ουγγαρία. Είναι η μεγαλύτερη κλεψύδρα όχι μόνο στην Ουγγαρία αλλά και στον κόσμο. Το ακριβές βάρος αυτής της κλεψύδρας είναι 60 τόνοι. Το ύψος του είναι περίπου 8 μέτρα. Η κατεύθυνση της άμμου αλλάζει συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Είναι μια κλεψύδρα που κατασκευάστηκε μετά την ένταξη της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η κλεψύδρα βρίσκεται στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη.

4) Προμαχώνας του ψαρά

Είναι ένα από τα αξιοθέατα και τα γραφικά μέρη της Ουγγαρίας. Μπορείτε να παρατηρήσετε μια όμορφη θέα από τον προμαχώνα του ψαρά. Αυτός ο προμαχώνας αλιείας είναι μια από τις αγορές αλιείας του Μεσαίωνα. Ο Fisherman’s Bastion, ένα από τα πιο όμορφα μέρη αυτής της πόλης, έχει όμορφη αρχιτεκτονική. Ο Fisherman’s Bastion είναι ένα από τα μέρη με την καλύτερη θέα στην Ουγγαρία. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον προμαχώνα ψαρέματος από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα από εδώ και να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες από το τοπίο.

5) Λόφος Γκέλερτ

Ο λόφος Γκέλερτ, που είναι ένα από τα πρώτα μέρη που έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για απόψεις, ονομαζόταν τότε Επίσκοπος Γκέλερτ. Στην περιοχή αυτή υπάρχει ένα άγαλμα που κρατά έναν σταυρό. Όταν ανεβαίνετε ακριβώς σε αυτόν τον λόφο, μπορείτε να παρατηρήσετε ολόκληρη την πόλη από πανοραμική θέα. Μπορείτε να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες στο λόφο Gellert. Από τη δεκαετία του 1920, ο λόφος Gellert έχει γίνει ένας ταξιδιωτικός προορισμός. Έχει γίνει μια από τις περιοχές που ενδιαφέρουν τους τουρίστες. Υπάρχει επίσης μια εκκλησία σε σπήλαιο στο λόφο Geller. Αυτή η εκκλησία λειτουργεί ακόμα και σήμερα.

6) Κάστρο της Βούδας

Βρίσκεται ανάμεσα στα ιστορικά μέρη της Ουγγαρίας. Το κάστρο της Βούδας είναι ένα από τα ανάκτορα των Ούγγρων βασιλιάδων. Αυτό το κάστρο χτίστηκε το 1265. Το κάστρο της Βούδας έχει ιστορία 800 και πλέον ετών. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για την ιστορία της Βουδαπέστης. Το κάστρο της Βούδας χρησιμοποιείται ως παλάτι σήμερα. Αυτό το ιστορικό κάστρο, που φιλοξένησε πολλές φορές βασιλικές οικογένειες, έχει ανακαινιστεί πολλές φορές σε όλη την ιστορία.