Πού είναι η Bozcaada και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Bozcaada;

Πού είναι η Bozcaada και πώς να πάτε εκεί; Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Bozcaada;

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι η Bozcaada και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Bozcaada;


Πού βρίσκεται το Bozcaada;

Έχει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά με την υπέροχη πολιτιστική κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά του. Η Bozcaada είναι μια από τις πιο επισκέψιμες περιοχές από εγχώριους και ξένους τουρίστες στη χώρα μας. Ιδιαίτερα τα ιστορικά σπίτια και τα κτίριά του που θυμίζουν το παρελθόν τραβούν την προσοχή πολλών ανθρώπων. Το Bozcaada, γνωστό και ως το νησί που συνδέεται με το Τσανάκκαλε, βρίσκεται επίσης στα βόρεια του Αιγαίου Πελάγους. Το Bozcaada, το τρίτο μεγαλύτερο τουρκικό νησί, έχει μεσογειακό κλίμα. Έχει επίσης χαμηλή ποσότητα υγρασίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχει λίγο περισσότερους από 2.000 κατοίκους, αλλά με την έλευση τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αριθμός των κατοίκων αυξάνεται σε πάνω από 10.000. Για το λόγο αυτό, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της περιοχής του Αιγαίου. και βρίσκεται στο Τσανάκκαλε.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μικρά και χαριτωμένα boutique ξενοδοχεία όπου μπορείτε να μείνετε στο Bozcaada. Μπορείτε να επιλέξετε ξενοδοχεία διαφορετικών ιδεών ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να μείνετε σε όσα boutique ξενοδοχεία θέλετε για να εξερευνήσετε αυτή την όμορφη περιοχή και να δείτε τις κρυμμένες ομορφιές της.

Πώς να πάτε στο Bozcaada;

Μπορείτε να φτάσετε στο νησί με πλοίο από το Τσανάκκαλε. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα σε αυτή την περιοχή από διάφορα σημεία της Τουρκίας. Μπορείτε να φτάσετε στο Bozcaada με πλοίο μέσω Τσανάκκαλε. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια φέρι από την περιοχή Geyikli της περιοχής Ezine καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι καλοκαιρινές και οι χειμερινές πτήσεις ενδέχεται να διαφέρουν ως προς τη διάρκεια. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί με δικό σας αυτοκίνητο ή με νοικιασμένο αυτοκίνητο και πλοίο.

Για να φτάσετε στην περιοχή με αυτοκίνητο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή Tekirdağ, Çanakkale, Gelibolu και Ezine μέσω Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στο Bozcaada χρησιμοποιώντας το πλοίο για το έγγραφο Geyikli. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα γρήγορο πλοίο από την Κωνσταντινούπολη για το Τσανάκκαλε και στη συνέχεια για τη Bozcaada. Ταυτόχρονα, μπορείτε να φτάσετε στο Bozcaada ακολουθώντας διαδρομές σε πολλές διαφορετικές περιοχές. Μπορείτε να φτάσετε στο Bozcaada με δύο διαφορετικούς τρόπους. Αυτά είναι:

μέσω Σμύρνης μέσω Akçay και Αϊβαλί,

Από Άγκυρα μέσω Προύσας,

Με αυτές τις διαδρομές, μπορείτε να φτάσετε στο Τσανάκκαλε μέσω των διαδρομών Ezine, Biga και Bandırma. Στη συνέχεια, από αυτήν την περιοχή, μπορείτε να πάρετε το πλοίο για το Τσανάκκαλε. Ταυτόχρονα, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στο Τσανάκκαλε από πολλές διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας αεροπορικώς ή οδικώς, επιλέγοντας γραμμές λεωφορείων. Με αυτόν τον τρόπο, η μεταφορά στο Bozcaada μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με ένα πλοίο που φτάνει στην πόλη Geyikli στην περιοχή Ezine. Η διαδρομή με το φέρι μεταξύ Geyikli και Bozcaada διαρκεί περίπου 30 λεπτά και κοστίζει 40 TL.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο Bozcaadi είναι στο Çanakkale. Ενώ οι πτήσεις προς την περιοχή πραγματοποιούνται κυρίως καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πτήσεις οργανώνονται σε διαφορετικές ζώνες ώρας μέσω Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας κατά τους χειμερινούς μήνες. Με αυτές τις πτήσεις, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην περιοχή με ασφάλεια αεροπορικώς.

Πού είναι η Bozcaada, πώς να πάτε εκεί, ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Bozcaada;

Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Bozcaada;

Τένεδος στην ελληνική μυθολογία, Λευκόφρυς στην αρχαιότητα, Bozcaada; Είναι μια από τις συνοικίες του Τσανάκκαλε και βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Αιγαίου. Παράλληλα, η Bozcaada είναι η μόνη συνοικία στη χώρα μας που δεν έχει χωριό. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα σε αυτήν την περιοχή με φέρι που αναχωρούν από το Geyikli.

Με την ιστορική δομή, τη φυσική ομορφιά και τον καθαρό αέρα, η Bozcaada είναι μια από τις περιοχές που επισκέπτονται οι περισσότεροι εγχώριοι και ξένοι τουρίστες όλο το χρόνο. Είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα μέρη όπου μπορείς να παρατηρήσεις ιδιαίτερα το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα. Μπορείτε να αποδράσετε από την αποπνικτική ατμόσφαιρα των πόλεων και να επισκεφτείτε τα γαλήνια και ήσυχα μέρη της Bozcaada.

Η μοναδική του ατμόσφαιρα γοητεύει τους επισκέπτες με τα ιστορικά του αντικείμενα, τα ελληνικά σπίτια και τα πέτρινα σπίτια που σώζονται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές γυρίζονται στην περιοχή αυτή. Οι κύριες περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε στο Bozcaada είναι:

Κάστρο Bozcaada,

Όμορφοι δρόμοι του νησιού,

οινοποιεία,

Goztepe,

Μουσείο Bozcaad,

Μονή Ayazma,

Ανεμοδείκτης,

σκοτεινό ενυδρείο,

Παραλία Ayazma,

Εκκλησία της Παναγίας,

Φάρος Πολέντα,

Γκαλερί τέχνης,

Παραλία Μήτος,

Μπορείτε να επισκεφτείτε και να δείτε πολλά όμορφα και ιδιαίτερα μέρη όπως η Ελληνική Συνοικία.Πού είναι το νησί Avşa και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Avsa;

Πού είναι το νησί Avşa και πώς να πάτε εκεί; Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο νησί Avsa;