Πού είναι ο Dalyan και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Dalyan;

Πού είναι ο Dalyan και πώς να πάτε εκεί; Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Dalyan;

28 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι ο Dalyan και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Dalyan;


Ενώ ο πυθμένας του ήταν λασπωμένος εκείνη την εποχή, μετατράπηκε στο σημερινό του σχήμα με εργασίες καθαρισμού πριν από μερικά χρόνια. Η Lucica, ένα εξαιρετικά όμορφο φυσικό περιβάλλον, έχει γίνει μαρίνα στην εποχή μας. Αυτό περιλαμβάνει ψαρόβαρκες και ορισμένα προσωπικά γιοτ. Είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Τουρκία με εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Πού είναι ο Dalyan;

Το Dalyan είναι μια περιοχή που βρίσκεται περίπου 5 χλμ βόρεια του κέντρου του Τσεσμέ, μιας περιφέρειας της επαρχίας Σμύρνης. Επομένως, δεν πρέπει να συγχέεται με την πόλη Dalyan, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Muğla. Υπάρχει μόνο ένα Dalyan στο Çeşme, μια συνοικία της Σμύρνης. Η πόλη Dalyan στο Τσεσμέ τραβάει την προσοχή ιδιαίτερα για τις εξοχικές κατοικίες της, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια.

Πώς να πάτε στο Dalyan;

Για να φτάσετε στο Dalyan, που βρίσκεται στην περιοχή Çeşme της επαρχίας İzmir, μια από τις πιο σημαντικές και όμορφες πόλεις της Τουρκίας, πρέπει πρώτα να φτάσετε στην περιοχή Çeşme. Όταν φτάσετε στην περιοχή Çeşme, μπορείτε να φτάσετε εύκολα στην πόλη Dalyan χρησιμοποιώντας τα μίνι λεωφορεία Dalyan που εκτελούν δρομολόγια από το σταθμό λεωφορείων Τσεσμέ.

Μια άλλη δυνατότητα μεταφοράς στο Dalyan είναι με ιδιωτικό όχημα. Το Dalyan απέχει 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της περιοχής Çeşme και 86 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Σμύρνης. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, βρίσκεται σε μια τοποθεσία που μπορούν εύκολα να φτάσουν οι λάτρεις των διακοπών.

Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Dalyan;

Το Dalyan είναι ένα μέρος που ξεχωρίζει για τους χώρους διασκέδασης καθώς και για τη μαγευτική φύση του. Στο Dalyan, μπορείτε να επισκεφθείτε μια ιστορική εκκλησία της ελληνικής περιόδου που έχει μετατραπεί σε τζαμί. Στην είσοδο του Dalyan υπάρχει ένα παρεκκλήσι από την ελληνική περίοδο. Με την ύπαρξή του, αυτό το ιστορικό παρεκκλήσι συμβάλλει σημαντικά στην ιστορική υφή της πόλης.

Περπατώντας στο Dalyan, μπορείτε να συναντήσετε παλιά ελληνικά σπίτια με εξαιρετική αρχιτεκτονική. Στην πραγματικότητα, είναι εύκολο να ξεχωρίσεις αυτά τα σπίτια από άλλα με μια ματιά.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος για να επισκεφθείτε στο Dalyan είναι αναμφίβολα η μοναδικής ομορφιάς παραλία του. Η παραλία Dalyan έχει πολύ καθαρή θάλασσα, χρυσή και ψιλή άμμο και κρύο νερό. Η παραλία Ilıca, η οποία βρίσκεται κοντά στην περιοχή, έχει ζεστά νερά, όπως υποδηλώνει το όνομά της.

Τα δροσερά και αναζωογονητικά νερά του Dalyan περιμένουν με ανυπομονησία τους τουρίστες που χαίρονται τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όταν ο ήλιος λάμπει έντονα στον ουρανό. Η παραλία Ali Bostan είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες για επίσκεψη. Ως δημόσια παραλία, είναι μια περιοχή διαθέσιμη στους επισκέπτες.

Μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρες στις παραλίες Dalyan και στη συνέχεια να απολαύσετε το Dalyan. Μια άλλη υπέροχη επιλογή για επίσκεψη ανάμεσα στις ομορφιές του Dalan είναι ο κόλπος Sera. Είναι μια καλή επιλογή με τη φυσική ομορφιά και την ήσυχη φύση του. Υπάρχουν επιχειρήσεις στην περιοχή Sera Bay που προσφέρουν προσιτές υπηρεσίες στους επισκέπτες. Δεν υπάρχουν πολλά κύματα στον κόλπο και η θάλασσα είναι ρηχή.

Η παραλία Dalyan Kocakarı καλωσορίζει τους επισκέπτες της ως μια από τις άλλες ομορφιές του Dalyan που αξίζει να εξερευνήσετε. Αυτή είναι η πρώτη παραλία που συναντάμε εντός των ορίων του Dalyan και ξεχωρίζει ως η περιοχή που προσελκύει τους περισσότερους επισκέπτες.

Διάφορες εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες στην παραλία, όπως ξαπλώστρες, ντους και τουαλέτες. Αν και η παραλία έχει πέτρες σε μέρη, το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους αποτελείται από ψιλή άμμο. Το νερό στην παραλία είναι αρκετά ρηχό και κρύο.

Ένα από τα ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη στην περιοχή είναι ο κόλπος Εσίντι. Εμφανίζεται ως μέρος μεταξύ του Τσεσμέ Νταλιάν και της Αγίας Γιόργκι. Ο κόλπος Esinti έχει μια ατμόσφαιρα που συναρπάζει όποιον τον δει, τόσο με τη θάλασσα όσο και με τη φύση του. Δεδομένου ότι έχει μια πολύ ήσυχη και γαλήνια ατμόσφαιρα, είναι ένα από τα μέρη προτεραιότητας για όσους αναζητούν ηρεμία και άνεση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό με την απαλλαγμένη από κύματα και καθαρή θάλασσα. Ο κόλπος Esinti, ο κόλπος Aya Yorgi και ο κόλπος Ilıca είναι εύκολα ορατά από τον ψηλό λόφο στον κόλπο.