Πού είναι το κάστρο Kuvel;  Χάρτης του Κάστρου Kuvel!  Ποιος κέρδισε το Κάστρο Kuvel;

Πού είναι το κάστρο Kuvel; Χάρτης του Κάστρου Kuvel! Ποιος κέρδισε το Κάστρο Kuvel;

2 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι το κάστρο Kuvel;  Χάρτης του Κάστρου Kuvel!  Ποιος κέρδισε το Κάστρο Kuvel;


Στο φινάλε της σεζόν του Uyanış Büyük Selçuklu, το θέμα της συζήτησης είναι η κατάκτηση του Κάστρου Kuvel. Οι πολεμικές σκηνές στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς τραβούν την προσοχή. Πού είναι όμως το Κάστρο Kuvel;

Πού είναι το κάστρο Kuvel;

Το Κάστρο Kuvel είναι σήμερα γνωστό ως Κάστρο Kol. Το Kol Castle είναι ένα μεσαιωνικό γεωργιανό κάστρο που βρίσκεται στο χωριό Kolköy, στη μοναδική κορυφή του όρους Yalnızçam, εντός των συνόρων της σημερινής Τουρκίας. Γνωστό και ως Κάστρο Κβέλι ή Κάστρο Κουβέλη.

Τα όρη Yalnızçam είναι υψηλές οροσειρές στη βορειοανατολική Ανατολία, μεταξύ των επαρχιών Ardahan, Artvin και Erzurum. Η μία πλευρά βλέπει στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα και η άλλη πλευρά βλέπει στην περιοχή της ανατολικής Ανατολίας. Βρίσκεται στα ανατολικά του Artvin, στα βόρεια και βορειοδυτικά του Ardahan και στα βόρεια της περιοχής Olur στο Erzurum.

Ποιος κέρδισε το Κάστρο Kuvel;

Το Kol ή Kuvel Castle, λόγω της στρατηγικής του θέσης, έχει βιώσει πολλές πολεμικές συγκρούσεις, πολέμους και πολιορκίες σε όλη την ιστορία. Το κάστρο καταστράφηκε από τον επαναστάτη Γεωργιανό Στρατηγό IV στη δεκαετία του 1040. Έπεσε στα χέρια του Λιπαρίτ, αλλά ο Λιπαρίτ καταλήφθηκε από τον Γεωργιανό Βασιλιά Δ’ το 1059. Επιστράφηκε μετά την ήττα του Μπαγκράτ. Τη δεκαετία του 1060, ο εριστάβι (ηγεμόνας/δούκας) του κάστρου δόθηκε στον Μουρβάν της δυναστείας των Κακέλι, αλλά το 1065, κατά τη διάρκεια των γεωργιανών εκστρατειών, έπεσε στα χέρια του Μεγάλου Σελτζούκου Σουλτάνου Αλπ Αρσλάν. Το 1080, οι Τούρκοι, με επικεφαλής τον Εμίρη Αχμέτ, πιθανώς καταγωγής Ρεββάντι/Μαμλάν, επιτέθηκαν στον Γεωργιανό Βασιλιά Β’, ο οποίος βρισκόταν στο κάστρο. Κέρδισαν τον Γιώργη. Τον 16ο αιώνα, το Κάστρο Κολ, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της νοτιοδυτικής Γεωργίας, περιήλθε στην οθωμανική κυριαρχία και έχασε την προηγούμενη σημασία του.