Πού είναι το νησί Καλέμ;  Πώς να πάτε στο νησί Kalem;  Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το νησί Kalem

Πού είναι το νησί Καλέμ; Πώς να πάτε στο νησί Kalem; Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το νησί Kalem

27 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι το νησί Καλέμ;  Πώς θα πάτε στο νησί Kalem;  Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το νησί Kalem


Πού είναι το νησί Καλέμ;

Βρίσκεται στην περιοχή Dikili στην επαρχία Σμύρνης. Απέχει συνολικά 450 χλμ. από το χωριό Μπαντέμλι. Είναι γνωστό για την υπέροχη βλάστηση και τους φοίνικες.

Πώς θα πάτε στο νησί Kalem;

Το χωριό Bademli, που βρίσκεται στην περιοχή Dikili της επαρχίας Σμύρνης, απέχει περίπου 10 χλμ. από το κέντρο της περιοχής. Το νησί Kalem δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα ενός ηφαιστειακού σχηματισμού. Για να φτάσετε σε αυτό το νησί, μπορείτε να πάτε στο χώρο στάθμευσης στο χωριό Bademli και στη συνέχεια να φτάσετε στο νησί με σκάφος που ανήκει στο ξενοδοχείο.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το νησί Kalem

Λέγεται ότι τα νερά του νησιού Καλέμ είναι ιατρικά. Υπάρχουν απόψεις και πεποιθήσεις ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτή τη θάλασσα θα γίνουν καλά. Μπορείτε να επισκεφθείτε τους βοτανικούς κήπους στην παραλία με τη Γαλάζια Σημαία και να δείτε τα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται εδώ. Στο νησί Καλέμ υπάρχει το μοναδικό και πρώτο νησιώτικο ξενοδοχείο στη χώρα μας. Το όνομα αυτού του ξενοδοχείου είναι Oliviera Resort.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή στο νησί για άτομα που θέλουν να μείνουν στο νησί. Όσοι θέλουν να επισκεφθούν το νησί για μια μέρα πρέπει να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο για συγκεκριμένες ώρες. Επιπλέον, δεν υπάρχει δυνατότητα περιήγησης και επίσκεψης στο νησί.

Το νησί Kalem προτιμάται γενικά από νεόνυμφους. Το ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει συνολικά σαράντα δωμάτια, είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με την ιστορία του Αιγαίου και ως εκ τούτου αποτελείται από πέτρινα κτίρια. Όσοι θέλουν να εξερευνήσουν αυτή την περιοχή μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση και να απολαύσουν διακοπές στο όμορφο νησί.

Μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας ακόμα πιο ευχάριστες με θαλάσσια σπορ στο νησί Kalem. Αν δεν γνωρίζετε θαλάσσια σπορ, μπορείτε να μάθετε εδώ. Μέσα στο ξενοδοχείο μπορείτε να κάνετε καταδύσεις, ώστε να παρατηρήσετε τα πλάσματα που ζουν στη θάλασσα. Άτομα που δεν ξέρουν να καταδύονται μπορούν να λάβουν εκπαίδευση κατάδυσης.

Ιστορία και χαρακτηριστικά του νησιού Kalem

Ο Στράβωνας, ο παγκοσμίου φήμης ιστορικός, μιλά για τρία μικρά νησιά στο Αιγαίο. Αυτά τα νησιά ονομάζονται Arginussai. Νησιά Arginussai; Το νησί Kalem, το νησί Güvercin και το νησί Garip. Στράβων, π.Χ. Μιλάει για πόλεμο που έγινε το 406 μ.Χ. Στον πόλεμο αυτό συμμετείχαν 270 πλοία και διεξήχθη μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης. Αυτός ο πόλεμος κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος πόλεμος, ως προς τον αριθμό των πλοίων που συμμετείχαν.

Η Αθηνά κέρδισε αυτόν τον πόλεμο. Λείψανα που χρονολογούνται από εκείνη την εποχή βρέθηκαν στο νησί Kalem. Η περιοχή γνωστή ως Çandarlı ονομαζόταν σήμερα Pitane, η περιοχή γνωστή ως νησί Lezbos ονομαζόταν Lezbos και η περιοχή γνωστή ως Bergama ονομαζόταν Aternus. Το Pitane, η Λέσβος και το Aternus βρίσκονται γύρω από το νησί Kalem. Οι περιοχές αυτές είναι από τις πιο θαυμάσιες πόλεις της ελληνιστικής περιόδου. Το Kalem Island αγοράστηκε από τον Yüksel Dartar το 1973 και μετατράπηκε στο πρώτο ξενοδοχείο στο νησί.