Πού είναι το τανκ Şerefiye και πώς να φτάσετε σε αυτό;  Είναι δωρεάν το τανκ Şerefiye;

Πού είναι το τανκ Şerefiye και πώς να φτάσετε σε αυτό; Είναι δωρεάν το τανκ Şerefiye;

3 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι το τανκ Şerefiye και πώς να φτάσετε σε αυτό;  Είναι δωρεάν το τανκ Şerefiye;


Η Sherefiye Cistern, ένας από τους κρυμμένους παραδείσους της Κωνσταντινούπολης, δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών αυτές τις μέρες. Μετά την απελευθέρωση της στέρνας στις 11:00 π.μ., οι ντόπιοι επισκέπτες που ήθελαν να επισκεφτούν το μέρος άρχισαν να εξερευνούν την τοποθεσία και τα χαρακτηριστικά του μουσείου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ SERVIEYE VODOKOLIĆ;

Η δεξαμενή Şerefiye, η οποία είναι μια από τις παλαιότερες υδάτινες κατασκευές στην ιστορική χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης με ιστορία περίπου 1.600 ετών, δεν έχει οικοδομική επιγραφή, αλλά με βάση τα αρχιτεκτονικά της χαρακτηριστικά, εκτιμάται ότι χτίστηκε κατά τη βασιλεία του Θεοδοσίου Β’. (408 – 450).

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TANK SEREFIYE;

Το μουσείο, το οποίο είναι ανοιχτό στους επισκέπτες κάθε μέρα της εβδομάδας μεταξύ 09:00 και 18:00, βρίσκεται στο Fatih της Κωνσταντινούπολης. Η ακριβής διεύθυνση της δεξαμενής είναι η εξής: Binbirdirek Mh., Piyer Loti Cd. No:2/1, 34122 Fatih/Istanbul.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ δεξαμενών GODENESS;

Λόγω της έλλειψης υδάτινων πόρων της Κωνσταντινούπολης, καθώς και της πυκνότητας του πληθυσμού και των πολιορκιών, χρειάστηκαν δομές αποθήκευσης νερού. Ενώ ανοιχτές και κλειστές στέρνες χρησιμοποιούνται ως δοχεία νερού στην πόλη εδώ και αιώνες. Υπέροχες κλειστές στέρνες όπως το Şerefiye και το Yerebatan είναι γνωστό ότι τροφοδοτούσαν με νερό κυρίως το Μεγάλο Παλάτι, το Νυμφαίο και τα Λουτρά του Ζεύξιππου.

Μέσα στη δεξαμενή Şerefiye, η οποία είναι χτισμένη σε μια έκταση περίπου 24 μέτρα x 40 μέτρα, έχει ύψος οροφής 11 μέτρα, υπάρχουν 45 καμάρες και 32 πυλώνες. Όλα τα κιονόκρανα κορινθιακού τύπου με επιβλητικούς ογκόλιθους κατασκευάστηκαν από μάρμαρο του νησιού Μαρμαρά ειδικά για τη Στέρνα. Τα κιονόκρανα είναι διακοσμημένα με φύλλα άκανθου (νύχια αρκούδας). Οι εσωτερικοί τοίχοι του κτιρίου καλύπτονται με αδιάβροχο σοβά, και οι γωνίες είναι καμπύλες για να αντέχουν την πίεση του νερού. Το πάχος του τοίχου είναι περίπου 2,5 μέτρα.

Η δεξαμενή Şerefiye πήρε το όνομά της από τη συνοικία στην οποία βρισκόταν κατά την οθωμανική περίοδο. Η βίλα του Αρίφ Πασά, που πιστεύεται ότι χτίστηκε στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900, χτίστηκε σε μια στέρνα και χρησιμοποιήθηκε ως Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το 1912. αυτό το κτίριο

Λειτούργησε ως κτίριο υπηρεσιών του δήμου της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια ως κτίριο του δήμου Eminönü μεταξύ 1930 και 1984. Το 2010, ο δήμος της πόλης της Κωνσταντινούπολης κατεδάφισε πρόσθετα τμήματα του κτιρίου του δήμου Eminönü και ανασκάφηκε η δεξαμενή Şerefiye, η οποία παρέμεινε κάτω από το κτίριο χωρίς να καταστρέψει την ιστορική δομή και ήταν άγνωστη μέχρι πρόσφατα.

Το περιβάλλον της δεξαμενής Şerefiye, που τραβάει την προσοχή με τα ορατά αυθεντικά δάπεδα σε σύγκριση με την υποδομή της βυζαντινής περιόδου στην Κωνσταντινούπολη και τα αρχικά κορινθιακά κιονόκρανα που σώζονται μέχρι σήμερα σε πολύ άθικτη κατάσταση, έχει μετατραπεί σε αρχαιολογικό πάρκο μετά η αποξήλωση των κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα γύρω του και η διαμόρφωση του τοπίου.Το Basilica Cistern και το Miniaturk είναι δωρεάν;  Μέχρι πότε το Basilica Cistern και το Miniaturk είναι δωρεάν;

Το Basilica Cistern και το Miniaturk είναι δωρεάν; Μέχρι πότε το Basilica Cistern και το Miniaturk είναι δωρεάν;