Πού είναι το Malazgirt και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Malazgirt;

Πού είναι το Malazgirt και πώς να πάτε εκεί; Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Malazgirt;

7 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι το Malazgirt και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Malazgirt;


Πού βρίσκεται το Manzikert;

Το Malazgirt βρίσκεται στο ανατολικότερο τμήμα της Muşa και είναι συνοικία της Muşa. Όσον αφορά την τοποθεσία, βρίσκεται στο μέσο της επαρχίας Ερζερούμ, της επαρχίας Αγρί και της επαρχίας Βαν. Είναι μια περιοχή που έχει φιλοξενήσει πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και πολλές ιστορικές και πολιτιστικές δομές, ιδιαίτερα από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, εγχώριοι και ξένοι τουρίστες από διάφορες περιοχές επισκέπτονται την περιοχή κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πώς θα πάτε στο Μαντζικέρτ;

Η μεταφορά στο Μαντζικέρτ είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα φτάσετε στο Malazgirt έχει μεγάλη σημασία, ειδικά για όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή. Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά στο Malazgirt. Το πρώτο από αυτά είναι οι αεροπορικές μεταφορές. Είναι επίσης δυνατό να φτάσετε στην περιοχή οδικώς και με τρένο. Το τρένο για το Malazgirt λειτουργεί 4 ημέρες την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο κάθε επιβάτης που το θέλει έχει τη δυνατότητα ενός ευχάριστου ταξιδιού στο Malazgirt με τρένο.

Η μεταφορά στο Malazgirt μπορεί να παρέχεται από μια άνετη αεροπορική εταιρεία που έχει 3 ή 5 πτήσεις την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μετά από αυτό, μπορείτε να πάτε στο Malazgirt οδικώς, με μεταφορά μέσω Muş. Είναι δυνατό να φτάσετε εύκολα στο Malazgirt με λεωφορειακές γραμμές ή με ιδιωτικά οχήματα σε αυτοκινητόδρομους που αναπτύσσονται μέρα με τη μέρα.

Ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σε Malazgirt;

Το Malazgirt είναι ένα μέρος που διατηρεί την ιστορική και φυσική ομορφιά του και τις πολυάριθμες ομορφιές που μπορείτε να επισκεφτείτε εντός των συνόρων του. Ανάμεσα στα όμορφα και ενδιαφέροντα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε προς αυτή την κατεύθυνση:

– Μνημείο Νίκης ύψους 42 μέτρων

– Σερπεντίν πηγάδι

– Κάστρο Tıkızlı

– Κάστρο Katerin Zincirli

– Κάστρο Bostankale, που βρίσκεται 10χλμ. από το κέντρο της περιοχής Malazgirt

– Κάμπος Μαντζικέρτ

– Γέφυρα Djevojački, 2 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της περιοχής Malazgirt,

– Η γέφυρα Hatun, που χρονολογείται από την περίοδο των Σελτζούκων

– Τύμβος Dolabaş, χτισμένο από τον Urart

– Ο Τύμβος Μποστάνκαλα που ανήκει στους Ουραρτίους

– Κάστρο Manzikert της Urart

Τι μπορεί να γίνει στο Μαντζικέρτ;

Η Malazgirt, μια από τις πιο όμορφες και τουριστικές συνοικίες της επαρχίας Muş, έχει μια πολύ εντατική τουριστική επίσκεψη κάθε χρόνο. Το Malazgirt, το οποίο έχει πολύ μεγάλη ιστορία, φιλοξενεί πολλές φυσικές ομορφιές, ενδιαφέροντα ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές που έχουν επιβιώσει από διαφορετικές περιόδους μέχρι σήμερα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουν όσοι πάνε στο Μαντζικέρτ. Είναι δυνατόν να απαριθμήσουμε μερικά από αυτά ως εξής:

– Μπορείτε να επισκεφτείτε τις επιτύμβιες στήλες Ahlat, που βρίσκονται 43,3χλμ. από την περιοχή Malazgirt.

– Μπορείτε να γευτείτε λιχουδιές με κρέας ειδικά για την περιοχή.

– Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το κάστρο Manzikert, το οποίο έχει ένα εξαιρετικά υπέροχο κτίριο.

– Μπορείτε να επισκεφτείτε τη γέφυρα Maiden’s Bridge, η οποία βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Malazgirt και έχει ιστορική ατμόσφαιρα.

Χρονολογία ίδρυσης Μαντζικέρτ

Αν και η ημερομηνία ίδρυσης του Manzikert, που είναι μια περιοχή της επαρχίας Muş, δεν είναι ακριβώς γνωστή, εκτιμάται ότι ο βασιλιάς Menuas του Urartu ίδρυσε την πόλη εδώ και ότι η Menuahina, που σημαίνει η πόλη του Menuas, άλλαξε στην ιστορία και τελικά έγινε Malazgirt. Το Manzikert είναι μια περιοχή που έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην τουρκική και παγκόσμια ιστορία με τη μάχη του Malazgirt το 1071.

Η περιοχή, η οποία έχει μια εξαιρετικά μεγάλη ιστορία, έχει μια μεγάλη ποικιλία από ιστορικά κτίρια και ερείπια που αξίζει να εξερευνήσετε. Από αυτή την άποψη, είναι μια συνοικία της επαρχίας Muş που έχει μεγάλη τουριστική σημασία. Πολλοί εγχώριοι και ξένοι τουρίστες που έρχονται για να επισκεφθούν διάφορες ιστορικές κατασκευές και ερείπια εντός των συνόρων της περιοχής Malazgirt δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Η περιοχή Malazgirt βρίσκεται 135 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Muş. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του ποταμού Μουράτ. Ο δήμος βρίσκεται σε υψόμετρο 1550 μέτρων. Έχει δομή που καλύπτεται από πολύ πλατιές πεδιάδες και βουνά. Το βουνό Katevin υψώνεται στο βορειοανατολικό τμήμα της περιοχής και το όρος Süphan υψώνεται στο νοτιοανατολικό τμήμα.