Πού είναι το Şile και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη για να επισκεφτείτε σε Şile;

Πού είναι το Şile και πώς να πάτε εκεί; Ποια είναι τα μέρη για να επισκεφτείτε σε Şile;

25 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι το Şile και πώς να πάτε εκεί;  Ποια είναι τα μέρη για να επισκεφτείτε σε Şile;


Το Şile είναι μια αραιοκατοικημένη συνοικία της Κωνσταντινούπολης και ξεχωρίζει για το πράσινο της. Εξαιτίας αυτού, το Şile έχει γίνει ένα επισκέψιμο μέρος σε κάθε εποχή. Είναι γνωστό ως ένα από τα τουριστικά μέρη της επαρχίας όπου βρίσκεται.

Πού βρίσκεται το Şile;

Το Şile είναι μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στην Ανατολία πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Πως να πάω?

Μπορείτε να μπείτε στο Şile με αυτοκίνητο και μέσα μαζικής μεταφοράς. Πρώτα απ ‘όλα, για τους επισκέπτες που προέρχονται από έξω από την Κωνσταντινούπολη, οι επισκέπτες που προέρχονται από το Αιγαίο Πέλαγος πρέπει να διασχίσουν τον Κόλπο και να φτάσουν στη Σίλα από την Ανατολία πλευρά της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Μαρμαρά.

Για τους επισκέπτες που προέρχονται από την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας στην οδό Şile χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Μαρμαρά από την Τρίτη Γέφυρα και έτσι να έχετε άμεση πρόσβαση στο Şile. Οι επισκέπτες που προέρχονται από την ευρωπαϊκή πλευρά μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τρίτη γέφυρα ή τη δεύτερη γέφυρα για να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Μαρμαρά.

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στη Şila με τη δημόσια συγκοινωνία. Μπορείτε να φτάσετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και λεωφορεία. Η Σίλα είναι προσβάσιμη απευθείας με λεωφορεία που βρίσκονται στις συνοικίες στην Ανατολία πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ιδιαίτερα στο Sancaktepe και στο Sultanbeyli. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαδρομές μεταφοράς για αυτό.

Ποια είναι τα μέρη για να επισκεφτείτε σε Şile;

1) Φάρος Şile

Ο φάρος Şile, ένα από τα συμβολικά μέρη του Şile, χτίστηκε την Οθωμανική περίοδο. Ο φάρος Şile βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τη Μαύρη Θάλασσα και τον Βόσπορο. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον φάρο Şile, που είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους φάρους στον κόσμο, γιατί είναι ένα από τα συμβολικά μέρη αυτής της συνοικίας. Από εδώ φαίνεται και ο Βόσπορος, ειδικά λόγω του φωτός που εκπέμπει το βράδυ. Σήμερα, ο φάρος Şile λειτουργεί ως μουσείο. Υπάρχουν πολλά αρχαία αντικείμενα.

2) Κάστρο Şile

Είναι ένα μέρος με πολύ παλιά ιστορία. Το κάστρο Şile χτίστηκε από τους Γενουάτες εκείνης της εποχής και κατάφερε να επιβιώσει μέχρι σήμερα. Το κάστρο Şile χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι είσοδοι και οι έξοδοί του ελέγχονταν. Το κάστρο Şile χτίστηκε για να υπερασπιστεί την πόλη από κάθε είδους απειλές που θα μπορούσαν να προέλθουν από τη θάλασσα. Το κάστρο Şile, το οποίο έχει ανακαινιστεί πολλές φορές σήμερα, είναι ένα άλλο συμβολικό κτίσμα αυτής της περιοχής. Το Κάστρο Şile, το οποίο είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, βρίσκεται ακριβώς στη γειτονιά Hacı Kasım. Βρίσκεται σε ένα μέρος που είναι εξαιρετικά εύκολο να φτάσετε.

3) Ιστορικά ξύλινα σπίτια

Πρόκειται για ξύλινα σπίτια που αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό του Şile. Ιστορικά ξύλινα σπίτια βρίσκονται στο χωριό Akçakese. Βρίσκεται κοντά στον 19ο αιώνα. Αυτά τα σπίτια φαίνονται ακόμα και σήμερα. Σε αυτά τα σπίτια μπορείς να δεις και τον πολιτισμό της Μαύρης Θάλασσας από κοντά. Μπορείτε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες μόλις φτάσετε στα ιστορικά ξύλινα σπίτια. Αυτά τα ξύλινα σπίτια έχουν ιστορία 150 ετών. Είναι ένα από τα μέρη που επισκέπτονται συχνά οι τουρίστες.

4) Πάρκο Καβάλας

Είναι ένα από τα πάρκα στο Şile. Το πάρκο Kavalski είναι γνωστό ως ένα από τα συμβολικά μέρη για όσους θέλουν να αποδράσουν από τη γειτονιά και να αναπνεύσουν σε ένα πιο ήσυχο μέρος. Υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια στο Πάρκο Καβάλας. Υπάρχουν επίσης πολλές βεράντες με θέα. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος των μονοπατιών και να απολαύσετε μια ωραία εμπειρία περιήγησης στα αξιοθέατα στο Πάρκο της Καβάλας. Το Kavala Park βρίσκεται στον οικισμό Belibey και είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο.

5) Παραλία Akçakese

Είναι ένα μέρος που πρέπει να επιλέξουν όσοι θέλουν να κατασκηνώσουν και να κολυμπήσουν. Η παραλία Akçakese ήταν εκτεθειμένη σε έντονη ροή επισκεπτών. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε κανένα τέλος για να μπείτε στην παραλία Akçakese. Μπορείτε να κατασκηνώσετε και να διασκεδάσετε πολύ. Μπορείτε επίσης να καλύψετε τις ανάγκες του κάμπινγκ για το μπάνιο και την τουαλέτα σας χάρη στις εταιρείες που βρίσκονται εδώ. Η παραλία Akçakese είναι μια από τις πιο επισκέψιμες και εμφανείς παραλίες στο Şile και είναι μια δημόσια παραλία.