Πού είναι το Yıldız Palace και πώς να πάτε εκεί;  Ιστορία και χαρακτηριστικά του παλατιού Yıldız…

Πού είναι το Yıldız Palace και πώς να πάτε εκεί; Ιστορία και χαρακτηριστικά του παλατιού Yıldız…

28 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού είναι το Yıldız Palace και πώς να πάτε εκεί;  Ιστορία και χαρακτηριστικά του παλατιού Yıldız...


Το ανάκτορο, που γνώρισε επίσης σημαντικά γεγονότα στις τελευταίες περιόδους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατέχει ιδιαίτερη θέση με αυτή την όψη σε σύγκριση με άλλα διοικητικά κέντρα. Το Yıldız Palace εκτιμάται ιδιαίτερα από εγχώριους και ξένους τουρίστες για την αρχιτεκτονική και τον μοναδικό κήπο του.

Πού βρίσκεται το παλάτι Yıldız;

Το Yıldız Palace, που συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα ιστορικά ανάκτορα της χώρας μας, υποδέχεται κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες με τον πιο όμορφο τρόπο. Εμπνευσμένο από τον πολιτιστικό του πλούτο, το παλάτι Yıldız είναι ένα από τα παλάτια που προτείνουμε οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την οθωμανική ιστορία, και ιδιαίτερα την οθωμανική κρατική δομή, θέλουν να επισκεφθούν το παλάτι Yıldız. Το Yıldız Palace βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μια ιστορική πόλη της χώρας μας που συναρπάζει με την ελκυστική ομορφιά της. Στην Κωνσταντινούπολη, το Yıldız Palace βρίσκεται εντός των ορίων του Beşiktaş, μιας από τις πιο όμορφες και ζωντανές γειτονιές της πόλης.

Πώς να πάτε στο Παλάτι Yıldız;

Το παλάτι Yıldız κατέχει μια εξαιρετικά ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα πολλά ιστορικά ανάκτορα της χώρας μας. Το παλάτι Yıldız, που βρίσκεται σε ένα άλσος της βυζαντινής περιόδου, υπήρξε ιστορικά το κέντρο όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις. Το παλάτι, το οποίο φιλοξενεί πολλούς εκλεκτούς επισκέπτες, βρίσκεται σε έναν λόφο με θέα στο παλάτι Çırağan, ένα άλλο σημαντικό παλάτι στην Κωνσταντινούπολη. Το παλάτι, το οποίο βρίσκεται στο Beshiktaş, είναι προσβάσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω του Beşiktaş με οχήματα δημόσιας συγκοινωνίας, όπως λεωφορεία του Δήμου Κωνσταντινούπολης και φέρι μποτ.

Ιστορία και χαρακτηριστικά του παλατιού Yıldız

Το παλάτι Yıldız χτίστηκε από τη Mihrişah Sultan, τη μητέρα του σουλτάνου Σελίμ Γ’ (1789-1807). Σε σύγκριση με άλλα κτίρια του παλατιού, φαίνεται να είναι πολύπλοκο. Το Yıldız Palace φιλοξενεί βίλες, ασφάλεια, διοικητικά κτίρια, υπηρεσίες και πάρκα μαζί με το παλάτι σε αυτή τη σύνθετη δομή. Το παλάτι Yıldız χρησιμοποιήθηκε ενεργά από τον Abdulhamid II, έναν από τους πιο ιδιαίτερους σουλτάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, για μια περίοδο 33 ετών και ήταν μάρτυρας πολλών σημαντικών υπηρεσιών στην κρατική διοίκηση.

Το παλάτι Yıldız, το οποίο είναι αποδεκτό σε όλο τον κόσμο ως έργο ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του οποίου η έρευνα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, είναι ένα παλάτι που έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή με το εσωτερικό και το εξωτερικό του σε κάθε περίοδο. Διάφορες πηγές αναφέρουν ότι τα έπιπλα σε ορισμένα σημεία του παλατιού Yıldız κατασκευάστηκαν προσωπικά από τον σουλτάνο Abdülhamit II, ο οποίος είναι γνωστός ως μάστορας. Το παλάτι Yıldız χρησιμοποιήθηκε ως το κύριο κτίριο της αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Abdulhamid.

Το παλάτι Yıldız άλλαξε σε διάφορες περιόδους από τους Οθωμανούς σουλτάνους και σε αυτό προστέθηκαν νέες περιοχές. Ο Mahmud II έχτισε μια βίλα μέσα στο παλάτι Yıldız το 1835. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του σουλτάνου Abdülmecit, χτίστηκε μια άλλη βίλα μέσα στο παλάτι για τη μητέρα του σουλτάνου. Η πιο σημαντική θερινή κατοικία που χτίστηκε κατά τη βασιλεία του σουλτάνου Abdülmecit είναι το «Μεγάλο Κάστρο Mabeyn». Εξετάζοντας την ιστορική διαδικασία, μπορεί να φανεί ότι οι τουρκο-ρωσικοί πόλεμοι και οι τουρκοελληνικοί πόλεμοι διαχειρίστηκαν από το παλάτι Yıldız. Και πάλι, οι στρατηγικές για αυτούς τους πολέμους καθορίστηκαν στο παλάτι Yıldız.

Το παλάτι Yıldız είναι διάσημο ως το τελευταίο παλάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το παλάτι, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον 17ο αιώνα, ολοκληρώθηκε τον 19ο αιώνα. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του είναι ότι είναι ένα κτίριο που χτίστηκε την εποχή διαφορετικών Οθωμανών σουλτάνων. Τα χαρακτηριστικά του Yıldız Palace μπορούν να απαριθμηθούν ως εξής:

– Αποτελείται από κάστρα και περίπτερα.

– Περιλαμβάνει Büyük Mabeyn Villa, Malta Villa και Çadır Villa.

– Κτίρια χαρεμιού, φαρμακεία, εργαστήρια επισκευής, διαμέρισμα παλλακίδας, ξυλουργοί, κλειδαριά, εργαστήριο πλακιδίων, Τζαμί Yıldız ξεχωρίζουν από τα σημαντικά κτίρια του παλατιού.

– Ο πύργος του ρολογιού του παλατιού Yıldız και το Imperial Porcelain House είναι άλλα σημαντικά κτίρια στο παλάτι.

– Είναι το τελευταίο παλάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

– Υπάρχουν συνολικά 9 κτίρια στο παλάτι.

– Σήμερα το παλάτι διατηρεί την πρωτοτυπία του και όσοι επισκέπτονται το παλάτι Yıldız μπορούν να παρακολουθήσουν ιστορικές περιόδους σαν να ζούσαν σε εκείνη την περίοδο.

– Ο κήπος του παλατιού Yıldız, ένα από τα πιο όμορφα μέρη του παλατιού Yıldız, θεωρείται ότι είναι η κατασκευή που χτίζεται συχνότερα στην Κωνσταντινούπολη.

– Υπάρχουν 4 πόρτες για να μπείτε στο παλάτι. Το πέρασμα αυτής της πύλης βρίσκεται στο παλάτι Yıldız.

– Βρίσκεται στο Çit Pavilion στο Yıldız Palace και το Çit Pavilion βρίσκεται στη Grand Mabeyn Villa.