Τώρα είναι η ώρα να συνδεθείτε – Travel News

Τώρα είναι η ώρα να συνδεθείτε – Travel News

25 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Τώρα ήρθε η ώρα να «συνδεθείτε»


Μπαίνουμε στην πιο δραστήρια περίοδο του vintage τουρισμού, που μεταφράζεται ως πρωτοτουρισμός στα τούρκικα. Για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, ετοιμάσαμε έναν οδηγό με συστάσεις για τους καλύτερους αμπελώνες μας και σταθμούς γευσιγνωσίας.

Μπορείτε να το επισκεφθείτε ως ημερήσια εκδρομή

Διαδρομή Αμπελώνα Θράκης

Ο δρόμος που ξεκινά από το Τσανάκκαλε και καλύπτει τη χερσόνησο της Καλλίπολης, από εκεί προς το Şarköy, το Tekirdağ και τέλος το Kırklareli, είναι η μεγαλύτερη διαδρομή αμπελώνων στην Τουρκία. Χάρη στην εγγύτητα της Κωνσταντινούπολης, μέρος της διαδρομής μπορεί να καλυφθεί ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή. Αν προτιμάτε να ταξιδέψετε με διαμονή, το Porta Caeli και η Αρκαδία είναι μέρη που ξεχωρίζουν για την άνεσή τους αλλά και για τα πιάτα που παρασκευάζουν από ντόπια υλικά. Το Bengodi Boutique Hotel είναι μια νέα εναλλακτική. Το μουσείο κρασιού, που χτίστηκε με τις συμβουλές του Murat Yanki, σας ταξιδεύει σε ένα υπέροχο ταξίδι από το παρελθόν στο σήμερα. Το Suvla στο Eceabat είναι μια εναλλακτική λύση όπου μπορείτε να δοκιμάσετε και να φάτε νόστιμα πιάτα στο εστιατόριο Kilye. Αν συναντήσετε εκδηλώσεις τέχνης που πραγματοποιούνται στο Chateau Kalpak Vineyards στο Şarköy, μπορεί να συναντήσετε πολύχρωμους πίνακες ζωγραφικής.

◊ Αμπελώνες Tekirdağ: Chateau Nuzun, Barel, Umurbey, Barbare
◊ Αμπελώνες Şarköy: Melen, Gülor, Chateau Kalpak
◊ Αμπελώνες Kırklareli: Dessera, Arcadia, Chamlija, Saranta
◊ Αμπελώνες Καλλίπολης: Gali, Suvla, Porta Caeli, Bengodi

Δρόμος αμπελώνων Bozcaada

Γνωρίζοντας ότι η παράδοση της αμπελουργίας πάει αιώνες πίσω, με κάθε γουλιά που πίνεις στο νησί σκέφτεσαι τις ιστορίες πίσω από αυτά τα σταφύλια και τους αμπελώνες. Τα μαύρα σταφύλια Karalahna και kuntra και τα λευκά σταφύλια vasilaki (γνωστά και ως Altıntaş) είναι ενδημικά του νησιού. Ως εκ τούτου, σας συνιστώ να επιλέξετε αυτό το σταφύλι ως ποτό. Ειδικά αν επισκεφτείτε τον φάρο Πολέντα στο δυτικό άκρο του νησιού το βράδυ, φροντίστε να γίνετε μάρτυρες ενός από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας. Το φεστιβάλ τρύγου του σταφυλιού που πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζήσετε αυτή την απόλαυση. Αλλά είναι επίσης δυνατό να πάτε και να δοκιμάσετε παραγωγούς στο νησί όπως Amadeus, Ataol, Corvus, Çamlıbağ, Gülerada, Talay και Yunatçılar σε κάθε εποχή.

Χιλιάδες χρόνια πολιτισμού

Urla Vineyard Route

Η Urla, η οποία βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη με τις γαστρονομικές της κινήσεις, αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο φιλόδοξη στο φαγητό αναβιώνοντας τη χιλιόχρονη κουλτούρα της αμπελουργίας στη χώρα της με το έργο Urla Vineyard Road που υποστηρίζεται από την Υπηρεσία Ανάπτυξης της Σμύρνης και την πόλη δήμος. Το Urla Winery, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να αναβιώσει τη χαμένη οινική κουλτούρα, ξεκίνησε αλλαγές και ανάπτυξη στην περιοχή. Η εκ νέου ανακάλυψη της γης της Urla, της αντίστοιχης του Nero d’Avola της Σικελίας, είναι επίσης ένα σημαντικό κέρδος για την τοπική ποικιλομορφία. Οι αμπελώνες Urlica είναι επίσης από τους παλαιότερους. Μπορείτε επίσης να γευτείτε και να τσιμπήσετε στο Vineyard Cafe μέσα στον αμπελώνα. Μαζί με τα Şatomet, Mozaik και Çakır στις πλαγιές της Usca και του Gödence, το Perdix είναι ένα από τα νεότερα στη διαδρομή. Μεταξύ επίσκεψης στους αμπελώνες, φροντίστε να επισκεφθείτε τον τεράστιο βοτανικό κήπο Uzbaş Arboretum. Και φυσικά, ανεβάστε το ταξίδι σας στο επόμενο επίπεδο με εναλλακτικές λύσεις όπως OD Urla, Teruar Urla, Vino Locale.

Παραγωγή σε vintage βάζα

Διαδρομή αμπελώνα Καππαδοκίας

Ένας από τους πιο ευχάριστους σταθμούς για το μάζεμα των σταφυλιών είναι αναμφίβολα η Καππαδοκία. Μπορείτε να πάτε και να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Συγκομιδής Σταφυλιών στο Ürgüp (8-9 Σεπτεμβρίου) τον Σεπτέμβριο, που είναι μια από τις πιο όμορφες περιόδους σε αυτή τη μυστικιστική γεωγραφία. Το Kavaklıdere είναι ο μεγαλύτερος τοπικός παραγωγός στην περιοχή, ενώ οι Turasan και Kocabağ είναι οι παλαιότεροι τοπικοί παραγωγοί. Το αστέρι της δομής τουφα εδάφους της περιοχής είναι το λευκό σταφύλι Emir. Η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας δημιουργεί την επιθυμητή οξύτητα στον μούστο και κάνει τα προϊόντα αυτής της περιοχής προνομιακά. Μπορεί να μην είναι γνωστό, αλλά συνιστώ να μην χάσετε το Gelvere. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα φυσικά προϊόντα που παράγει ο Γερμανός Udo Hirsch, μαζί με τη σύζυγό του Hacer Özkaya, σε δοχεία αντίκες και μόνο από σταφύλια της περιοχής.

Σύντομες στάσεις:

◊ Elazığ: Το Öküzgözü και το Boğazkere ταυτίζονται με το Elazığ και είναι από τα καλύτερα ντόπια σταφύλια της περιοχής και μάλιστα της χώρας μας. Εκτός από αυτά τα δύο σταφύλια, υπάρχουν και ποικιλίες που δεν είναι πολύ γνωστές εκτός Ελαζίγ, όπως το σιφόνι και το τερνέβι. Αλλά η θέση του ματιού του ταύρου είναι διαφορετική από όλες. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο και οινικό σταφύλι, η μελάσα και το λουκάνικο από καρύδι που ονομάζονται «ορτζίκ» στην τοπική διάλεκτο είναι επίσης νόστιμα. Το τέλος Σεπτεμβρίου είναι η ιδανική εποχή για τη συγκομιδή των σταφυλιών.
◊ Νότια Σμύρνη: Αυτή η διαδρομή, που συνεχίζει με τους αμπελώνες İsabey & Bag Evi, τους αμπελώνες Lucien Arkas, το Şirince, διάσημο για τα κρασιά από φρούτα, το Yedi Sages και το Sevilen Magnesia Winery, σας επιτρέπει να συναντήσετε παραγωγούς με διαφορετικούς χαρακτήρες.
◊ Ντενιζλί: Όσοι ξέρουν, ξέρουν. Η συνοικία Güney στο Ντενιζλί είναι ένα από τα μέρη όπου η ποιότητα των σταφυλιών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο στη χώρα μας. Σχεδόν όλοι οι αμπελώνες Pamukkale είναι εδώ. Επιπλέον, Küp, Doluca, Karven, Kayıbağ και Ezel στην περιοχή Τσαλ. Οι αμπελώνες Bekilli, Laodicea και Biricik είναι επίσης εναλλακτικές λύσεις για επίσκεψη.