Όλα για την Αργεντινή.  Η σημασία της σημαίας της Αργεντινής, ποια είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής;  Ποια είναι η διαφορά ώρας, ποιο είναι το νόμισμα;

Όλα για την Αργεντινή. Η σημασία της σημαίας της Αργεντινής, ποια είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής; Ποια είναι η διαφορά ώρας, ποιο είναι το νόμισμα;

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Όλα για την Αργεντινή.  Η σημασία της σημαίας της Αργεντινής, ποια είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής;  Ποια είναι η διαφορά ώρας, ποιο είναι το νόμισμα;


Τα εδάφη στο νότο είναι πιο κατάλληλα για τη γεωργία. Τα γεωργικά προϊόντα που καλλιεργούνται περισσότερο στην Αργεντινή είναι τα ζαχαρότευτλα, η σόγια, το καλαμπόκι και το σιτάρι. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει φόρος στις εξαγωγές ορυκτών στη χώρα έχει δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η εξόρυξη. Τα τελευταία χρόνια στη χώρα έχει αναπτυχθεί ο θερινός τουρισμός και η αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα πάντα για την Αργεντινή

Οι μεγαλύτερες πόλεις – San Miguel de Tucuman, Bahia Bianca, Mendoza, Cordoba, San Antonio de Aroco

Επίσημη γλώσσα – Ισπανικά

Γλώσσες που ομιλούνται – Γκουαρανί και Πορτογαλικά

Εξορύσσονται ορυκτά – χρυσός και χαλκός

Αργεντινοί χοροί – Tango, Murga, Zamba

Αργεντινός συγγραφέας – Χούλιο Κορτάσαρ, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Χοσέ Ερνάντες, Ερνέστο Σαμπάτο, Χουάν Γκέλμαν

Αργεντινοί σκηνοθέτες – Carlos Sorin, Juan Jose Jusid, Fernando E. Solanas, Gaspar Noe, Simon Feldman

Αργεντινοί ποδοσφαιριστές – Lionel Messi, Angel Di Maria, Nicolas Otamendi, Lucas Martines Quarta

Η έννοια της σημαίας της Αργεντινής

Η Αργεντινή χρησιμοποιεί την ίδια σημαία από το 1812. Η επίσημη σημαία της χώρας αποτελείται από μπλε και λευκές ρίγες. Το μπλε αντιπροσωπεύει την ελπίδα και τον αγώνα για ανεξαρτησία. Το λευκό συμβολίζει την ειρήνη και την ελευθερία.

Η σημαία της Αργεντινής έχει τον ήλιο στη μέση. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τις ανθρώπινες αρετές όπως η παραγωγή, το μοίρασμα και η αλληλοβοήθεια. Αν και ο ήλιος δεν περιλαμβάνεται στην εναλλακτική σημαία της χώρας, η σημαία με τον ήλιο χρησιμοποιείται σε όλες τις επίσημες συναντήσεις και τις εθνικές τελετές.

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής;

Πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Αργεντινής είναι το Μπουένος Άιρες. Η τουρκική σημασία της λέξης Μπουένος Άιρες είναι ζεστός και όμορφος καιρός. Η πόλη πήρε αυτό το όνομα επειδή το καλοκαίρι διαρκεί εννέα μήνες το χρόνο στην πρωτεύουσα.

Περίπου το 25% του συνολικού πληθυσμού ζει στο Μπουένος Άιρες. Ο μεγαλύτερος λόγος για αυτό είναι ότι το ποσοστό απασχόλησης στην πόλη είναι πολύ υψηλό. Η Plaza de San Martin, με δεκάδες αγάλματα και μνημεία, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα στο Μπουένος Άιρες.

Ο Μαραντόνα, ένας από τους θρυλικούς ποδοσφαιριστές, γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες. Για το λόγο αυτό, μετά το 2005, το όνομα του γηπέδου του Μπουένος Άιρες άλλαξε σε Estadio Diego Armando Maradona.

Μουσεία στην πόλη

1- Μπουένος και το Μουσείο Τέχνης της Λατινικής Αμερικής

2- Εθνικό Μουσείο Bellas Artes

3- Μουσείο Λα Πλάτα

Επιπλέον, το Μπουένος Άιρες φιλοξενεί το νεκροταφείο Recoleta και την όπερα Teatra Colon.

Ποια είναι η διαφορά ώρας μεταξύ Αργεντινής και Τουρκίας;

Η Τουρκία είναι 6 ώρες μπροστά από την Αργεντινή. Για παράδειγμα, ενώ στην Αργεντινή είναι 01:30 το βράδυ, στην Τουρκία είναι 7:30 το πρωί.

Ποιο είναι το νόμισμα της Αργεντινής;

Το νόμισμα της Αργεντινής είναι το πέσο. Η συντομογραφία Peso στις διεθνείς αγορές γράφεται ως ARS. 1 πέσο Αργεντινής ισούται με 0,13 τουρκικές λίρες.

Ταινίες για την Αργεντινή

1- Αργεντινή – 100 χιλιόμετρα

2- Muerte en Buenos Aires – Δολοφόνος στο Μπουένος Άιρες

3- Αργεντινές ιστορίες

4- Αργεντινή Λατέντε – Αργεντινή που κοιμάται

5- κάτω από τον δρόμο της Αργεντινής

Βιβλία για την Αργεντινή

1- Selçuk Baran – Αργεντίνικο ταγκό

2- Tuğrul Türkkan – Argentina Dream

3- Τζέμας Πέτρας – Η Αργεντινή στη λαβή της παγκοσμιοποίησης

4- Γκάμπι Βέμπερ – Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία, ΟυρουγουάηΌλα για τη Σαουδική Αραβία.  Η σημασία της σημαίας της Σαουδικής Αραβίας, ποια είναι η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας;  Ποια είναι η διαφορά ώρας, ποιο είναι το νόμισμα;

Όλα για τη Σαουδική Αραβία. Η σημασία της σημαίας της Σαουδικής Αραβίας, ποια είναι η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας; Ποια είναι η διαφορά ώρας, ποιο είναι το νόμισμα;